У лісовій галузі Сумщини від російської навали найбільше постраждав Тростянецький лісгосп

Внаслідок російського вторгнення та ворожих обстрілів Тростянецький лісгосп постраждав найбільше з усіх лісогосподарських підприємств Сумщини - збитки склали 27 млн. грн. Про це повідомила прес-служба Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Всього по галузі на Сумщині лісовим господарствам завдано збитків на 32,5 млн грн. Понад двох третин цих втрат зазнало Тростянецьке підприємство. Тут постраждали всі без винятку його структурні підрозділи. Територія центральної садиби була понівечена до невпізнанності. Головний офіс та адміністративне приміщення автопарку вигоріли вщент, техніка якщо не спалена, то побита осколками. В котельні лісгоспу всі вікна вибиті. 

У садибі Тростянецького лісництва, що біля залізничної колії, зруйнований дах, впала стеля, вибиті вікна. Поряд в руїнах - цех переробки деревини. В Литовському лісництві, що у Климентовому, поміж Ворсклою і лісом знаходилася гордість лісівників – рекреаційна ділянка «Лісовичок». Орківська навала сплюндрувала і це затишне місце. 

Буквально відразу з дня визволення Тростянця всі працівники, які не евакуювалися “зеленими коридорами”, вийшли на свої робочі місця. Одні займалися розчищенням завалів, інші - лагодили техніку, а головне, що колектив відразу після звільнення міста, одним з перших у Тростянці приступив до виконання професійних обов`язків - вирощування лісу, догляду за ним і переробкою деревини.

Комментариев: 0
Добавить комментарий