Волонтери «Добробатів» допомагатимуть відновлювати зруйновану орками інфраструктуру Сумщини

Учасники благодійного проєкту «Добробат» займатимуться відновленням пошкодженої орками інфраструктури Тростянця Сумської області. Про таку ініціативу у своєму відеозверненні вчора повідомив керівник Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький. 

Проєкт створений ДСНС спільно з МВС та волонтерами. Працюватимуть ці добровольчі будівельні батальйони на тих територіях Україні, які найбільше постраждали внаслідок агресії російських окупантів. До "Добробатів" вступають добровольці, які на волонтерських засадах допомагатимуть місцевим громадам приводити до ладу будівлі, пошкоджені окупантами, відновлювати людям житло. До участі може долучатись і місцеве населення, ті, хто відчувають в собі сили та бажання допомагати відновлювати Сумщину після російської орди. 

На сайті https://www.dobrobat.in.ua/ створена жива стрічку взаємодопомоги, де ті, хто постраждав, можуть вказати інформацію про пошкодження та що саме треба полагодити. А ті, хто може швидко допомогти, - самоорганізуватись, зв’язатись з користувачем, якому потрібна допомога, та прибути на відновлювальні роботи. Потрібні люди, які можуть розбирати завали, виконувати різні ремонтні роботи, займатися благоустроєм тощо.

На сьогодні на Сумщині вже близько двох сотень людей виявили бажання попрацювати волонтерами, а близько 50-ти підтвердили своє бажання брати участь у відродженні Тростянця. ДСНС забезпечує їх інструментами та матеріалами, які ми завезли на склади. 

  • Тож добровольці вже можуть приступати до роботи, - закликає земляків Дмитро Живицький до благородної ініціативи.
Комментариев: 0
Добавить комментарий