У Тростянці жителі однієї з вулиць передали бійцям самооборони пасхальні страви

Великдень - для всіх. Жителі вулиці Ірини Ярмош, що у Тростянці Сумської області, по завершенню церковних богослужінь з освяченням пасок, всієї вулицею, майже з кожного двору зібрали пасхальні смаколити, що родиною приготували до свята, і передали бійцям кількох блок-постів місцевої самооборони. 

Кожен давав те, що міг. Серед зібраного: крашанки – символ життя,  паски – хліб вічного життя, м`ясні вироби, сир, пиріжки, згущене молоко, холодець та інші традиційні українські страви. Сьогодні воїни не можуть особисто привітати рідних з одним із найголовніших православних свят. Але отримавши такий подарунок, неодмінно відчули теплоту рідного дому.

  • Ми привітали наших мужніх захисників, дали їм можливість відчути свято по-домашньому, а ще ми їм сказали, що ми разом і через це непереможні, - говорить ініціаторка благодійної справи Анна Романенко.

Ніхто з мешканців вулиці не відмовився взяти участь у цій справі. Люди впевнені, що передані військовим пасхальні страви не просто додадуть хлопцям святкового настрою, а й зміцнять їх духовний заряд бадьорості, впевненості йти разом до перемоги. І що їхні родини, їхні земляки в цьому з ними єдині.

Комментариев: 0
Добавить комментарий