Волонтери Тростянця просять мера Бову не тиснути на них, а співпрацювати

Група волонтерів Тростянця Сумської області публічно, через соціальні мережі, звернулася сьогодні до мера Тростянецької міської ради Сумської області Ю.Бови припинити тиск і погрози на їхні адреси, натомість зайнятися конструктивною співпрацею в інтересах жителів громади.

Зокрема, волонтер Мирослав Шило, звертаючись до Ю.Бови, на своїй сторінці у фейсбук, пише: «Ви, дорослий чоловік, погрожували мені, молодому хлопцю, розправою із допомогою спецслужб та ще і під час початку окупації міста… Тезисно нагадаю, Ви мене звинуватили у спробі захоплення влади з якихось чуток…». 
В контексті цих слів і коментар іншого відомого в Тростянці волонтера та блогера Андрія Соколова: «Ми всерйоз турбуємось за наші життя, безпеку та безпеку наших рідних після такого. Наприклад, факт стеження за мною та звинувачення мене - публічно зафіксовані. Мене це дуже турбує і я не розумію, навіщо меру було цим цікавитися та ще повідомляти мені, що він це знає… На моє звернення мер від коментарів та діалогу на цю тему відмовився».
Далі волонтери просять Ю.Бову менше піаритися самому на гуманітарній допомозі, яка приходить на Тростянецьку міськраду, а більше висвітлювати команду добровільних помічників, які її роздають. «Я впевнений, що ці люди не менше, ніж Ви заслуговують на висвітлення цієї роботи. А Ви – держслужбовці, отримуєте за це заробітну плату. Ваш прямий обов'язок працювати на громаду, не робіть з цього самопожертву - це Ваша робота, а не волонтерство» - звертається до Бови волонтер М.Шило. 

Оприлюднені в публічній площині заяви свідчать, що конфлікт між мером і незалежними від влади волонтерами, насамперед Шилом і його командою, виник ще з початку окупації Тростянця російськими військами. Нагадаємо, що тоді міський голова, можна сказати, кинув громаду, на місяць «залігши» у підпіллі, а Мирослав Шило в цей час разом з своєю командою, з неабияким ризиком для їхнього життя, випікали хліб і роздавали його десяткам сотень людей щодня.

Очевидно, що репутація мера-втікача під час окупації міста вдарила по авторитету  Бови, який роками привчав всіх до того, що він «флагман» для всіх, неповторний «лідер», «проєвропейський мер». І що в Тростянці Бову просто ніким замінити. 
І раптом люди самі сказали, що це не так – місту не потрібен мер-боягуз, мер-хвастун, мер-зависник. Місту потрібен новий порядний лідер, якого не просто випробували, а й загартували жахіття війни.
Хоча самі волонтери ще жодного разу не демонстрували своїх владних амбіцій. Навіть у цьому своєму зверненні Мирослав Шило вчергове запрошує Ю.Бову до співпраці.

«Вважаю, що потрібно було об'єднувати зусилля ще з самого початку, про що особисто неодноразово повідомляв одному із ваших заступників. У відповідь отримав тишу... Схоже на перетягування ковдри».

Бова поки що на звернення волонтерів не відповів. 
Йому, очевидно, ніколи за черговим піаром з гуманітарною допомогою…

Комментариев: 0
Добавить комментарий