У Тростянецькій ОТГ таки виплатили бюджетникам зарплати за лютий і березень

Після чисельних скарг освітян та особистого втручання голови Сумської ОВА Д.Живицького в ситуацію із затримками виплат зарплат бюджетникам, у Тростянецькій ОТГ Сумської обласної нарешті виплатили людям зарплати за лютий і березень. Щоправда, працівники розраховували отримати середньомісячні розміри платні. Однак в Тростянецькій міській раді вирішили зекономити на людях і заплатили їм лише по дві третини середньої зарплатні.

Раніше міський голова Ю.Бова пояснював, що березень для бюджетників Тростянецької ОТГ був місяцем «вимушеного простою, який оплачується по законодавству у розмірі двох третин від заробітної плати». Однак, мер чомусь не захотів врахувати, що той самий "вимушений простій" стався не з вини працівників. Люди практично не мали можливості ходити на роботу через війну, навіть сам Бова в цей час був невідомо де, тільки не на роботі. Більше того, той самий місяць все населення, в тому числі і бюджетники, перебували під ворожою окупацією – під постійними артобстрілами, часто сидячи в підвалах і погрібах, без світла і газу, без їжі і ліків... 

Це що, не пом`якшуючі обставини для виплати бюджетникам повної платні? Самі люди вважають, що так.

Чи мав тростянецький мер законні підстави, аби дати команду керівникам бюджетних установ міської ради нарахувати людям не по дві третини, а повну середню зарплату? Так. В Кодексі законів про працю вказується, що оплата простою, що відбувається не з вини працівників (навіть тих, які працюють за сумісництвом), може виплачуватися в розмірі середньої заробітної плати. Тільки, виходить, кожен по-своєму сприймає рекомендацію закону – "може". Для одних це можливість підтримати людей, щоб вони могли забезпечити базові потреби для свого і виживання своєї родини – купувати їжу, ліки, речі. А для когось - навпаки.

Комментариев: 0
Добавить комментарий