Українські воїни повернули 10-річній тростянчанці смартфон, який у неї забрали окупанти

15 березня "зеленим коридором" родина вимушених переселенців виїжджала з окупованого Тростянця Сумської області в більш безпечне місце. На одному з ворожих постів до них підійшли військові рф та забрали усі телефони, в тому числі і у дівчинки. Росіяни підходили і до інших машин переселенців, відбирали телефони в усіх, хто їхав, погрожуючи розстрілом.

“Вони кричали та залякували нас. Казали, нібито ми їх знімаємо”, — розповіла мати дівчинки.
Яким же було дивом для родини українців, які виїхали в більш безпечне місце, коли приблизно через три дні до них подзвонили українські військові та запропонували віддати смартфон. Його знайшли у механіка-водія з Кантемирівської дивізії російських збройних сил. Спочатку чоловік казав, що це його майно, проте у мобільному телефоні залишилися контакти батьків дівчини. Українські воїни зателефонували на номери та повернули майно.

“Я була така схвильована, що з початку не повірила, думала, що це якісь жарти. Іванка дуже плакала через те, що забрали телефон. І хоча мій чоловік сказав хлопцям залишити телефон собі, вони все одно відправили його нам Новою поштою”, — додала мати.
Комментариев: 0
Добавить комментарий