Факт чи фейк: інформація мера Тростянця про загиблих дітей не збігається зі статистикою прокуратури

Сьогодні і вчора відразу з десяток інформаційних порталів України з посиланням на міського голову Тростянця Сумської області Ю.Бову, опублікували інформацію із заголовками - «У Тростянці на мінах окупантів підірвалося п`ятеро дітей».

Так, сайт телеканалу «Прямий!» цитує Бову: «Таких випадків дуже багато. У нас вже загинули від потрапляння на міни та різні розтяжки 5 дітей. Є поранені також. Таких предметів ще досить багато, – зазначив Бова».
При цьому, тиражуючи в ЗМІ страшну статистику про загиблих і поранених дітей, Тростянецький мер не вказує ні де діти підірвалися, в якій місцевості (місті чи селах), як це сталося, якого віку діти та інше.

Звідки таку інформацію Юрій Бова взяв – невідомо. Нам не підтвердили її в жодному правоохоронному органі. Охтирська окружна прокуратура, наприклад, 15 квітня наводить зовсім іншу статистику жертв мирного населення Тростянецької громади від злодійських дій російських окупантів – за весь період війни на території Тростянецької ОТГ за попередніми даними було вбито 49 мирних жителів, з яких 2 дітей - 13-річний Ярослав та 14-річний Максим. Більше ні про які дитячі жертви офіційні правоохоронні органи не повідомляють.

Тому інформація Ю.Бови про п`ятеро загиблих дітей від розтяжок, не просто викликає багато запитань у мешканців громади, вона більше схожа на витівку хворої фантазії, бажання хоч на чомусь «засвітитись» в ЗМІ. 
"Тільки навряд чи варто на такому піаритись…", - кажуть люди.
Комментариев: 0
Добавить комментарий