Повертати світло до знеструмлених у Тростянці осель допомагають ветерани-енергетики і студенти-волонтери

Енергетики звільненої від ворога Тростянецької громади Сумської області повертають світло до різних об`єктів, що були знеструмлені через обстріли російських окупантів. Працівникам спеціалізованих підприємств допомагають у цьому ветерани-енергетики, пенсіонери та інші добровільні волонтери. За їхньої участі вже відновили світло у оселях місцевих мешканців на кількох вулицях. 

Один з таких добровольців - ветеран-енергетик з 52-річним стажем Василь Гаврилович Сотніков. Взяв собі у помічники двох сумських студентів – свого внука Артема Гаманюка, який у сумському вузі навчається на енергетика і його друга Івана Калюха з машинобудівного коледжу. За погодженням із Тростянецьким РЕМом, чітко дотримуючись правил безпеки, всі троє стали на деякий час волонтерами-електромеханіками. Довелося їм лазити на стовпи, з`єднувати обірвані дроти, відновлювати під`єднання до самих будинків.

Але зроблене того вартувало. Спочатку за їхньої участі повернулося світло в будинки на вулицях залізничного мікрорайону, де проживає і родина Сотнікових. Зокрема, полагодили електропостачання на вулицях Раїси Кириченко, Герцена, Котовського, Новоселівка та провулку Пушкіна. 

А вчора, стараннями цієї трійки добровольців, з`явилося світло і на вулиці Привокзальній - одній з найбільш постраждалих від російських ракетних та артилерійських обстрілів.

Сьогодні світло повертається у побут людей, які майже місяць потерпали від відключень електричної енергії. Хоча роботи по відновленню електромереж в Тростянецькій громаді ще багато.


Комментариев: 0
Добавить комментарий