Тростянецький держлісгосп садить ліс і ліквідовує наслідки ворожих руйнувань

Відразу після визволення Тростянецької громади Сумської області від російських окупантів, місцеві жителі беруться за відновлення мирних устоїв. Працівники Тростянецькому держлісгоспу, наприклад, не гаючи часу ведуть посадку лісових культур, вже висадили понадо 60 тисяч сіянців.  З посадковим матеріалом проблем немає – він з власних розсадників. Лісовідновлювальні роботи тривають, всього ж цієї весни тут планують висадити понад 50 га лісу.

Одночасно в структурних підрозділах підраховують завдані рашистами збитки і вже приступили до ліквідації заподіяного лиха. Нелюди залишили після себе суцільні руїни і розбиту техніку.


Територія центральної садиби понівечена до невпізнанності. Головний офіс та адміністративне приміщення автопарку вигоріли вщент, техніка якщо не спалена, то побита осколками. В котельні лісгоспу всі вікна вибиті, в будинку музею експонати понівечені, ворота і двері посічені осколками, по всій території воронки від снарядів - у розсаднику, на газонах, клумбах і доріжках.


У садибі Тростянецького лісництва, що біля залізничної колії, зруйнований дах, впала стеля, вибиті вікна. Поряд в руїнах - цех переробки деревини. Кілька років тому він був повністю модернізований сучасними потужними лініями, випускав у місяць за сотню кубів готової продукції. Тепер, щоб відновити його роботу, потрібен не один рік і десятки мільйонів гривень.


В Литовському лісництві, що у Климентовому, поміж Ворсклою і лісом знаходилася гордість лісівників – рекреаційна ділянка «Лісовичок». Орківська навала сплюндрувала і це затишне місце. 

Величезні збитки завдані практично по кожному структурному підрозділу лісового господарства. А ще – її працівникам. З понад двохсот, у двадцяти родин серйозно пошкоджені житлові будинки, у кількох – зруйновані повністю. Тепер все це треба відновлювати.

Буквально відразу з дня визволення Тростянця всі працівники, які не евакуювалися "зеленими коридорами", вийшли на свої робочі місця. Одні займаються розчищенням завалів, інші лагодять техніку, треті - прибирають територію, а більшість - саджають ліс. Все це допоможе налагодити роботу, почати знову заробляти кошти, щоб відновлюватися, виплачувати заробітну плату.


… У ці нелегкі часи для нашої країни кожен чоловік робить те, що повинен, може і вміє. Наші військові наближають перемогу над ненависним ворогом. А ті, хто покликаний зміцнювати тил та економіку держави, працюють не покладаючи рук на своїх робочих місцях. 

Комментариев: 0
Добавить комментарий