Звернення освітян Тростянця до Живицького зняло проблему із виплат зарплат всій бюджетній сфері громади

Звернення групи освітян Тростянця Сумської області до голови Сумської обласної військово-цивільної адміністрації Дмитра Живицького допомогло швидко вирішити проблему безпідставних затримок у виплаті зарплат для всієї бюджетної сфери громади.

Нагадаємо, група освітян з Тростянця поскаржились губернатору, що «їм місцева влада відмовляється виплачувати заробітну плату! Мало того, ще й залякує, щоб мовчали». 

Буквально відразу голова Сумської обласної військово-цивільної адміністрації Дмитро Живицький в соцмережі прокоментував цю ситуацію: «Заробітна плата освітянам та усім бюджетникам має виплачуватися у повному обсязі, ставка і передбачені законодавством надбавки! Невиконання цього - злочин!" – заявив керівник Сумщини.

Почув це і тростянецький мер. Буквально відразу він зробив відеозвернення, більше схоже на публічне вибачення. Перед відеокамерою Бова вже стояв не як днем раніше - в дорогому бронежилеті з пістолетом на грудях, а в простенькій плащовці. Звертався до педагогів, лікарів і всіх, хто працює в бюджетній і комунальній сферах з приводу виплати заробітних плат.

Почав з виправдовувань на обставини, які не давали змоги своєчасно нарахувати зарплату - «місяцем російської окупації», потім «втраченими печатками і доступами до банківських рахунків», відсутністю роботи казначейства.

А потім запевнив, що всі нарахування будуть найближчим часом зроблені і протягом тижня людям виплатять зарплату за лютий і березень.

- Педагогам будуть виплачені зарплати в повному обсязі, це працівникам шкіл. Вона іде за рахунок державної субвенції. Всі інші працівники отримають дві третини відноповідно до закону про простой, враховуючи те, що педагогічного процесу не було проведено в цих навчальних закладах, - сказав міський голова. 

Втім, Бова не був би собою, якби знову не «наїхав» на своїх, так би мовити, обідчиків: "Я хотів би запевнити всіх, щоб не було спекуляцій, в першу чергу педагогів наших, які обзвонюють різні «гарячі лінії» і тому подібне…" - сказав він.

Як бачимо, мер в своєму стилі – «Всім мовчки у стійло». Не хоче зрозуміти, що «гарячі лінії» для того і створені, щоб ставити на місце, таких як він чиновників, які вже землі не відчувають під ногами. А якщо для тростянецького мера звернення до Дмитра Живицького – це «тому подібне», то це вже його особиста біда...

Комментариев: 0
Добавить комментарий