Живицький гостро відреагував на порушення трудових прав бюджетників у Тростянці


Голова Сумської обласної військово-цивільної адміністрації Дмитро Живицький на своїй сторінці в Фейсбук сьогодні повідомив, що до нього надходять звернення від бюджетників Сумщини, більшість з них - від освітян Тростянця. "Їм місцева влада відмовляється виплачувати заробітну плату! Мало того, ще й залякують, щоб мовчали! Заробітна плата освітянам та усім бюджетникам має виплачуватися у повному обсязі. Ставка і передбачені законодавством надбавки! Невиконання цього - злочин!" - зазначає Дмитро Живицький.

Люди у своїх коментарях до посту голови обласної військово-цивільної адміністрації підтверджують і великі затримки з виплатами заробітних плат, а також змушування працівників писати заяви на відпустки за власний рахунок.
Наприклад, Елена Дмитришина пише: «Заробітна плата не виплачується - за два місяці жодної копійки, як жити далі?». Оксана Малик-Возняк: «Дошкільників змусили написати заяви на безкоштовні відпустки, а ці люди, працюють і так на мінімалку». Ірина Капштик «Зверніть увагу на лікарні. Всіх, хто не міг приїжджати на роботу з окупованих сіл району також змусили написати заяви на відпустку за власний рахунок». Н.Павлюк «В місті Тростянець місцева влада примушує лікарів писати заяви про звільнення за власним бажанням заднім числом щоб не виплачувати заробітну плату». Микола Антюхов «Це треба брати на контроль. Бо це звична практика у Тростянці».

Дмитро Живицький в оцінках безкомпромісний: «Ніхто не має права заставляти людей писати заяви "за власним бажанням", "за власний рахунок" і т.п. Повторюсь: це злочин таких керівників!».

Керівник Сумщини дав доручення жорстко контролювати та реагувати усім відповідним структурам на порушення трудового законодавства. А люди сподіваються, що керівники громад, зокрема і у Тростянці, нарешті почнуть поважати людей, а не знущатися над дотриманням їхніх законних прав.

«У разі таких порушень та погроз прошу негайно звертатися з заявою до поліції!» - порадив людям Дмитро Живицький.
Комментариев: 0
Добавить комментарий