Від Фонду Razom for Ukraine у Тростянець доставили 20 тонн медичного гуманітарного вантажу

20 тонн медичного гуманітарного вантажу з понад 300-ма тисячами різних ліків прибуло для жителів Тростянецької громади Сумської області від міжнародної організації українських активістів Razom for Ukraine.

Як інформує тростянецький блогер Андрій Соколов - Тростянецька Паляниця , запит на допомогу ініціювала тростянчанка Ольга Березіна, яка майже до початку війни проживала в Харкові. Саме вона звернулась до представника Благодійного фонду Razom for Ukraine Тараса Репицького, сформувала запит на допомогу місту Тростянець та організувала логістику. Знайшла автофуру. 

Буквально за день перед цим інша активістка, представниця компанії Intego Group, LLC Катерина Гасан запропонувала команді тростянецьких волонтерів на чолі з Мирославом Шилом фінансову допомогу на доставку гуманітарних вантажів – разом з колегами по компанії К.Гасан зібрала 30 тис. грн на допомогу Тростянцю. Гроші стали, як знахідка, на 21 тисячу з них відразу заправила фуру на всю дорогу - 600 літрів. Водій Олексій Романченко добу провів у дорозі, їхав майже без зупинок і зрештою доставив цей вантаж.

Збором, обробкою інформації щодо надходження і розподілу гуманітарної допомоги, звітуванням перед людьми за витрачені гроші і виконану роботу – цим успішно займається блогер Андрій Соколов.

  • Це не менш важливо, подати людям структуровану інформацію в зрозумілий і простий інтерфейс (на скрінах) про виконання, контроль, як витрачаються кошти, за організацію процесів, готую звіти для людей, - розповідає блогер. - Дуже потужна допомога в цьому від Дар`ї Майковскої, працюємо пліч-о-пліч, прибираємо усе зайве та затхле, бюрократію. Робимо зручно для людей. Усе повинно бути зрозуміло навіть бабусям, а наші дії повинні бути прозорими, а оцінювати це вже будуть наші партнери та люди

Коли вантаж прийшов у Тростянець, його як належить прийняли волонтери Мирослав Шило і Юлія Авраменко, швидко розвантажили помічники-волонтери Артур Вілінський, Тимур Шевяков, Олександр Діденко, Віталій Пічняк, Віталій Яковлев, Сергій Шило та передали на фасування.

Зараз медична гуманітарна допомога передається лікарням і фармацевтам аптек «Подорожник» та «Панацея».

Прості мешканці громади, які з перших днів війни стали жертвами варварської російської агресії, дякують волонтерам Тростянця з команди Мирослава Шила і їхнім партнерам в Україні і по всьому світові, за підставлені плечі допомоги. Цим вони не просто допомагають Україні і в тому числі Тростянецькій громаді виживати в цей складний час, цим вони наближають перемогу над ненависним ворогом.
Комментариев: 0
Добавить комментарий