Урядовий десант визначився з допомогою зруйнованому окупантами Тростянцю


Учора Тростянець Сумської області відвідала велика група високопосадовців: перша віце-прем’єрка, міністр економіки України Юлія Свириденко, міністр інфраструктури Олександр Кубраков, голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін, їх заступники та радники, голова Сумської обласної військово-цивільної адміністрації Дмитро Живицький.

Мета приїзду - швидко повернути Тростянець до життя. Делегація оглянула зруйновані інфраструктурні об`єкти - залізничний вокзал, лікарню, державні установи центр міста, житлові будинки та інше – все те, що потребує відновленню.

Коментуючи результати перебування урядовців в Тростянці та області, Дмитро Живицький зазначив, що Сумщина сьогодні має неабияку підтримку з боку центральних органів виконавчої влади. 


«Ми спільно відпрацюємо механізми відновлення будинків, відновлення інфраструктури. Із урядовою делегацією ми обговорили питання підтримки наших підприємств, відновлення роботи економіки. Сьогодні наше спільне завдання − забезпечити замовлення для місцевих підприємств.


Для Сумщини важлива підтримка фермерських господарств, запуск посівної кампанії - кредитування аграріїв, забезпечення їх паливом. Провели також із ними велику селекторну нараду. Говорили про відновлення інфраструктури, мостів, виконання дорожніх робіт тощо. Ми розуміємо, що у нас війна, але нам необхідно відновлювати життєдіяльність на звільнених територіях, запускати в роботу державні та комунальні підприємства.

Комментариев: 0
Добавить комментарий