Відновлення повністю зруйнованої у Тростянці привокзальної площі візьме на себе «Укрзалізниця»

Міністерство інфраструктури сьогодні проводить оцінку збитків, завданих місту Тростянець Сумської області російськими окупантами. Повністю зруйновану привокзальну площу пообіцяла відновити «Укрзалізниця». Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков у Facebook.


За словами міністра, у місті, яке з 24 лютого по 26 березня було окуповане ворогом, зруйновано або пошкоджено майже всі об'єкти соціальної інфраструктури, пограбована і спалена кондитерська фабрика, розстріляна міська лікарня, десятки спалених будинків, через зруйновані комунікації, в місті навіть після звільнення не було світла.


Серйозної шкоди зазнали підприємства та об`єкти залізничного транспорту. Окупанти знищили ремонтне депо, спалили усі потяги, які стояли на рейках, потрощили все в приміщенні вокзалу, а привокзальну площу перетворили на плацдарм, звідки вели вогонь з далекобійних гармат і ракетно-зенітних установок.


Сьогодні майже все місто у руїнах. Держава проводить оцінку завданих збитків, аби згодом почати відродження.  Як зазначив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, повністю зруйновану привокзальну площу відновить «Укрзалізниця».


«Обраховуємо збитки, плануємо відновлення. Домовилися, що відновлення повністю зруйнованого привокзального майдану візьме на себе Укрзалізниця», - написав він.

Комментариев: 0
Добавить комментарий