У Тростянці на міній розтяжці підірвалася собака, врятувавши цим життя своїй господарці

У звільненому чотири дні тому Тростянці Сумської області військові проводять «зачистку» від невикористаних боєприпасів та мін-розтяжок, яких ворог залишив в різних місцях міста та сіл. 

Одним із небезпечніших місць залишається урочище Нескучне – в мирний час улюблений куточок природи для відпочинку містян. Під час звільнення Тростянця тут тривали запеклі бої. Навколишню місцевість ворог буквально усіяв різними снарядами, а також мінами-розтяжками, які встановлюються спеціально так, щоб їх складно було помітити.

І це збільшує ризик потрапити у пастку, насамперед через свою необачність. Саме такий випадок трапився вчора, коли одна жіночка вирішила вигуляти свого собаку біля Нескучанського парку. Відв`язала його. Собака бігла попереду, шмигнула в поруч розташовану лісопосадку. І через кілька секунд пролунав вибув. Очевидно що, домашня тварина наскочила на мінну розтяжку. Її розірвало на шматки, а жінку охопив шоковий переляк, при цьому ніяких ушкоджень вона не отримала. Виходить, собака своєю смертю врятувала життя своїй господарці.

Зараз у Тростянці та навколишніх селах вже четвертий день працюють сапери, які зачищають територію від невикористаних боєприпасів та мін-розтяжок. А людям  ходити радять лише перевіреними тропами.
Комментариев: 0
Добавить комментарий