Мешканці Тростянця вдячні за гуманітарну допомогу, але скаржаться на неорганізованість у її роздачі

Вже четвертий день після звільнення, мешканцям Тростянця Сумської області роздають гуманітарну допомогу. Запаси вантажів поповнюються щодня - виснаженому місячною ворожою окупацією місту допомагають і з-за кордону, і з різних міст України – Хмельницького, Полтави і навіть сусідньої Охтирки.

Виснажені тривалим перебуванням без їжі, люди з надією приходять на пункти роздачі допомоги. Отримують життєво важливі ліки, продуктові набори, предмети гігієни, дитяче харчування - про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє керівник обласної військової адміністрації Дмитро Живицький.

Втім, багато людей висловлюють нарікання, насамперед на неорганізованість у роздачі. Подовгу доводиться стояти в чергах. Одні можуть по кілька разів отримувати продукцію, а іншим, які не мають змоги прийти – залишаються ні з чим. Немає фіксації видачі допомоги, контролю за тим, хто що отримує, в одні руки дають мізерні порції. Мешканка Тростянця Наталія В., наприклад, у своєму зверненні до мера Ю.Бови пише «…не забезпечені жодного разу пенсіонери території ДОКу, зокрема Сорочиного яру. Не всі пенсіонери можуть дійти до Будинку культури чи до школи №2… Люди в центрі по кілька разів ходять і отримують, бо ніякого обліку немає. А ті,   що за залізничним мостом, кинуті як і завжди...». 

Обурюється і житель міста з вулиці Локомотивної Микола П.: «Почали роздавати гуманітарку! Дають помалу, на сім`ю не вистачить і на день. Це не гуманітарка, а подачка! Це знущання над людьми», - пише чоловік в фейсбуці. «В селі Олексине давали людям на сім’ю з маленькою дитиною жменю арахісу і 1 пиріжок, а на іншу дали жменю рису та пару пакетиків чаю!» - розповідає жителька села Яна. «Невже так важко пофасувати товари по пакетах, щоб було всім однаково - пачка крупи, макарони, олія, чай, цукор і дітям щось. А так, хто що вхопив – те й отримав. Одній бабусі дали чіпси, а їй хліб потрібен…» - пише в соцмережі житель Тростянця Олександр Т.

Люди обурюються насамперед відсутності організованості. Тростянецька влада обіцяє зауваження людей врахувати і навести належить порядок в роздачі гуманітарної допомоги.

Комментариев: 0
Добавить комментарий