Перша доба без орків у Тростянці і Боромлі минула спокійно

Після місяця окупації Тростянець і Боромля Сумської області повертаються до звичного життя. Перша доба без орків минула спокійно - "Єдина новина: перевели годинники на літній час" - повідомив з настроєм у своїй інформації голова Сумської обласної військово-цивільної адміністрації Дмитро Живицький. 

За час окупації не менше третини населення міста виїхало на мирні території «зеленими коридорами». Решта, а це близько 10-12 тис. людей, до кінця виживали під ігом фашистів. Вчора у місто нарешті почали заходити гуманітарні конвої. Волонтери розвозили по вулицям їжу, ліки, медики надали медичну допомогу. 

Через відсутність зв’язку, інформування щодо роздачі гуманітарної допомоги відбувалося з гучномовців: по місту їздили машини рятувальників і ті загукували людей виходити з домівок і отримувати привезені речі.

У Тростянці і Боромлі великі руйнування. Є об'єкти, які лишаються замінованими. Наприклад міська лікарня. Над ліквідацією мінувань працюють військові. Тільки після їхньої команди енергетики, комунальники та ДСНС зможуть повноцінно почати роботу по відновленню функціонування мереж. ТОму у місті і деяких селах громади ще немає світла. Працюють над поновленням і розбитої газомережі. Багато в місті і розбитих будівель. Все це доведеться відновлювати.

Місцева влада поки що радить вимушеним переселенцям не поспішати повертатися до міста та сіл, звідки вони виїхали. А хто залишився – бути максимально обережними. 

Крім того, як розповів голова Д.Живицький, місцевою владою організовано евакуацію людей, які залишилися без житла, до більш безпечних місць. Також вивозяться поранені, яким потрібна медична допомога.
Комментариев: 0
Добавить комментарий