Мечі, картини і томик Онегіна – домашній побут тростянецького мера

Золотий батон Януковича чи "золотий вагон" Медведчука вже не актуальні - у тренді помешкання родини Юрія Бови - мера Тростянця Сумської області. В ютубі сьогодні виклали відео https://www.youtube.com/watch?v=z5b521SgbVY  такої собі «екскурсії» по  цьому двоповерховому палацу, що поруч з парком Чайковського


Враховуючи, що тростянецький мер - людина публічна, є представником влади, якою наділив його народ, то й інформація про апартаменти, в яких він проживає, мають право розцінюватися, як суспільно-важлива інформація. Повинні ж пересічні мешканці знати, в яких умовах живе обраний ними міський голова! По великій кількості снігу на вулиці можна припустити, що час зйомок припадає десь на початок березня, коли мер тільки-но «перейшов у підпілля».


... Перед входом на подвір`я, біля воріт лежать 4 бронежилети, яких мало де знайдеш – ковані з металу, ручної роботи, чимось схожі на лицарські обладунки. Чому чотири? Певно, для всієї родини.


На вході в гараж і в самому – купа розкиданих стільців, гойдалка, посуд та інше господарське майно. З гаражу вхід в кімнати на першому поверсі. 

Прихожа, кухня... Незважаючи на розкирдаш, не можна не відзначити ту розкіш меблів, велику кількість картини і різних раритетних речей. 

Наприклад, на столі в прихожій на першому поверсі лежить кілька старовинних мечів, можна припустити, що музейні експонати. Підлога в кімнатах у дорогій лицювальній плитці, меблі оздоблені дорогими тканинами. 


На одному з крісел висить кітель полковника – на його правому боці три ордени Вітчизняної війни і два – Червоної Зірки, на лівому лацкані піджака – ще два ордени Червоного прапора, орден Знак Пошани, а також у чотири ряди різних медалей. 

Звідки це у Бови? Від родичів у спадок дісталося? Якщо зібрати ті нагороди разом – то власник піджака є повним кавалером орденів і медалей радянського періоду. 

Можна припустити, що в мундирі полковника мер, як командир тероборони, готувався «на вихід» для святкування звільнення міста. Однак не виключаємо і те, що в гардеробі міського голови якимось чином опинився ще один музейний експонат.

Далі відео веде на другий поверх. По бокам сходів – дорогі фарфорові вазони. Піднявшись, по праву руку - більярдна. В іншій кімнаті прямо на підлозі з десяток картин – або даровані, або … з картинної галереї. 

Поруч з картинами на підлозі лежить в рамці велике фото подружжя Бов на фоні Єйфелевої вежі, що в Парижі. Хто б про таке не мріяв! 

Далі спальня – знову дорогі меблі, вишукані штори, сімейні фото, ікони, статуетки…

В одній із шаф бачимо чергову порцію артефактових речей, місце яким точно що в музеї - з десяток елементів озброєння, можливо XV-XVII століть – сокири, схоже що келепи та інший реманент часів, припускаємо, Київської Русі. 

На аукціонах кожен такий експонат може оцінюватися від 10 до 40 тисяч гривень. Серед іншого знаходимо і старовинний томик «Евгений Онегин», видно, що книга видана навіть не в минулому столітті.

… Відеоекскурсія завершена. Певно, багатьом було цікаво дізнатися, як там, за височенним парканом, живеться родині тростянецького мера. Як бачимо - небідно! 

В мирний час мер Тростянця навряд чи розповів про свій житловий палац. Війна допомогла привідкрити завісу. І дивлячись на весь той шик, блиск і розкіш, стає зрозумілим, що в мирний час Бова мав би причини приховувати свій будинок від очей простих людей.

Комментариев: 0
Добавить комментарий