Нардеп Микола Задорожній про фейки під час війни: це скотсво!

Кілька днів тому в Тростянці Сумської області з`явилися скани дивних орієнтувань, віддрукованих на листку паперу і без підпису – «Увага. За підозрою у співпраці з російськими окупантами встановлюється місцезнаходження…». І далі називаються особи – двоє депутатів Охтирської районної ради тростянчани Валерій Партала та Олександр Курпіль Перед цим в соцмережах викладалася листівка з подібним за змістом текстом вже на сільського голову Боромлянської громади – Василя Романіку.

В соцмережах відразу розгорілася дискусія, в якій вистачало аргументів від обох сторін. А припинив полеміку народний депутат Микола Задорожній. До нього, як виявилося, саме по цим листівкам, звернулись жителі виборчого округу. Нардеп зробив запити правоохоронцям про наявність кримінальних справ щодо повідомлень та осіб, про яких пишеться в листівках. І отримав відповідь: жодних підтверджень на жодного з названих у листівках людей, немає. Це - фейки!

«Схоже, почалися політичні розбірки/замовлення використовуючи війну! Це скотство! Довіряйте тільки офіційним сторінкам і повідомленням правоохоронних органів! … Незважаючи, на те, що в мирний час були політичні та інші розбіжності, вважаю що не припустимо оббріхувати людей в умовах Визвольної війни! Так робити собі дозволяють тільки орки…», - прокоментував Микола Задорожній.

То ж, використати фейки, щоб очорнити трьох представників місцевого самоврядування, очевидно що своїх опонентів, не вдалося. Микола Задорожній не виключає, що замовника(ків) фейків буде знайдено і що вони будуть покарані. Зокрема, на розповсюджувачів «фейків» матеріали передаються у поліцію для адміністративного покарання, а деякі ситуації з розповсюдженням фейків можуть підпадати і під статті Кримінального кодексу.

Втім, як скоро виявлять авторів всіх трьох фейків, сказати дуже проблематично.
Комментариев: 0
Добавить комментарий