Важкі бої за Тростянець: ворог громить мирні райони, пошкоджений газопровід


Важко йдуть бої за визволення Тростянця Сумської області. Протягом всієї вчорашньої доби місто та його околиці перебували під щільними обстрілами. Окремі території українській армії вдалося звільнити, деякі ще перебувають під тимчасовим контролем окупантів. 

Військові 93-ї бригади ЗСУ "Холодний Яр" під Тростянцем провели успішну операцію по знищенню ворожої техніки. Серед неї - розбитий російський танк Т-80. Холодноярська піхота вразила його на місці, де і раніше не раз розбивали супротивника: тут уже спочили пару російських БМП, танки, автомобільна техніка. Тривають визвольні бої ЗСУ і сьогодні. Орки залишають раніше утримувані позиції, у Тростянці кілька солдат здалися у полон.

Ворог лютує, завдає хаотичних руйнівних обстрілів, в тому числі по важливим інфраструктурним об`єктам. За інформацією Сумської обласної військово-цивільної адміністрації внаслідок ворожого обстрілу було пошкоджено газопровід. Через це частину абонентів до усунення проблеми відключили від газопостачання.


Гатять росіяни і по будинкам мирних жителів. За інформацією місцевих джерел, вчора ввечері на один із мікрорайонів міста відбувся наліт ворожих літаків, з яких, схоже що, скинули дві бомби, внаслідок вибухів відбулися значні руйнування. 

Загалом на Тростянеччині Збройні сили України та тероборона продовжують битися з противником за звільнення міста. «Бої за визволення громади тривають вже кілька діб. Проте ситуація досі лишається складною», - повідомив голова Сумської обласної військово-цивільної адміністрації Дмитро Живицький.

Комментариев: 0
Добавить комментарий