Тростянець наближається до визволення від ворожого полону

Тростянецька громада вже який день залишається найгарячишим місцем в зоні бойових дій на Сумщині. Збройні сили України ведуть бої за її звільнення. Б`є артилерія, ідуть вуличні бої. Взяті в кільце, відчуваючи неминучу загибель російські війська ведуть себе, мов скажені собаки, намагаючись залишити після себе руїни та смерть.


Ворог постійно обстрілює комунальні об`єкти, інженерні комунікації, промислові підприємства, автозаправочні станції. Кілька днів тому через це в місті виникла велика пожежа, але і її окупанти не давали загасити, продовжуючи обстрілювати ту місцевість. Сьогодні на тому місці згарища.

За ці кілька тижнів окупації в душах мешканців громади накипіла величезна ненависть до ворогів. Російські солдати показали себе гірше німецьких фашистів - гатять по житловим будинкам, вбивають мирних людей просто на вулицях, вдираються у хати, виганяють людей з квартир, мародерять, забирають їжу, шукають алкоголь, відстрілюють собак, худобу ріжуть на м‘ясо...

Люди, які залишилися в місті і не виїхали в безпечні місця «зеленими коридорами», моляться на своїх захисників і благають визволення. Їм сьогодні дуже важко - майже не залишається продуктів, медикаментів, гігієнічних товарів, дитячого харчування. Могла б виручити гуманітарна допомога, яка вже надійшла для Тростянця з Полтави та Хмельницького, але через постійні бої завезти її не вдається. 

- Доки чекаємо допомогу від сусідів, виручають свої благодійники - власник магазину «ТА-ДА» дозволив роздати тростянчанам залишки продукції зі своїх складів, чим ми і займаємося вже другий день поспіль, - розповів тростянецький волонтер Мирослав Шило. - Наші відважні лікарі залишаються на своїх місцях, хліб печемо і роздаємо кожного ранку. 

Населення мужньо переносить всі труднощі. Збройні сили б`ють ворога. Мер Бова на всіх сайтах переможно рапортує про звільнення Тростянця, немов це його тероборона трощить ворога. В повітрі реально запахло визволенням міста від ворожої окупації.

Комментариев: 0
Добавить комментарий