Морг у Тростянці переповнений. Росіяни нікому не дозволяють ховати померлих на кладовищах


У Тростянецькій громаді Сумської області вже третій тиждень спостерігається важка ситуація. Російська орда тримає місто в облозі і чинить справжній геноцид проти мирного населення.


«Те, що відбувається в Тростянецькій громаді – це справжній геноцид, це справжнє блокування населеного пункту, це справжнє терористичне нелюдське ставлення до мирних жителів», – заявив сьогодні голова Сумської обласної військово-цивільної адміністрації Дмитро Живицький.


Терор проявляється навіть у ставленні до померлих. Люди гинуть від ворожих куль і розривів снарядів чи не кожного дня. Але при цьому окупанти позбавляють родин забрати тіла з вулиць чи лісосмуг, щоб їх поховати. 

«На благання родини ми вчора намагалися забрати тіло застреленої жінки з лісосмуги. На ворожому блокпосту не пропустили. Знаю родину, де двоє померлих вже кілька днів лежать у сараї. Там не знають, як доставити тіла на цвинтар…», - розповів волонтер з Тростянця Олександр Курпіль.


Переповнена померлими і лікарня. Про це вчора розповів інший волонтер Олексій Сміян, який напередодні побував в медичному закладі. 

«До моргу не підійти, сморід страшенний. Важко уявити, що буде з тими тілами, які там лежать і скільки ще пролежать, яка це гуманітарна катастрофа? З російськими окупантами домовитися неможливо та й ніхто цього не робить. До кладовища орки нікого не пропускають, там їхні окопи і блокпости. Одиночні випадки є, коли таки вдається поховати небіжчика на цвинтарі, але це робиться окремо кожною родиною на свій страх і ризик, бо в будь-яку хвилину росіяни відкривають вогонь на ураження по людях, які наближаються до кладовища», - розповів Олексій Сміян.

Комментариев: 0
Добавить комментарий