Російські фашисти у Тростянці щодня вбивають людей, морять їх голодом і виганяють з домів


Тростянеччина Сумської області продовжує перебувати у воєнному вогні, якщо не сказати в пеклі. Тривають бойові зіткнення в місті і на околицях. Українські бійці контролюють навколишні села. Ворог окопується в місті, позиції якого точково обстрілюються. Росіяни, мов скажені собаки, метаються, шукаючи де врятуватися. Розбиті і розграбовані всі магазини, аптеки. Ворог виганяє з будинків і квартир людей, займаючи їхні житла. При цьому з усіх калібрів рашисти гатять аби куди - по житловим будинкам, лікарні, об`єктам інфраструктури. На жаль в цій «м`ясорубці» втрачаються і життя мирних людей.


Люди від ворожих обстрілів у Тростянці гинуть щодня. Вчора ввечері на підході до Тростянця була убита жінка, яка разом з чоловіком пробиралася в місто придорожніми посадками зі сторони села Білка. Коли вони вже були неподалік лікарні, по ним відкрили обстріл. Десь по цій лінії нині проходить межа протистояння українських військ з ворогом. В такі зони взагалі небезпечно заходити, тим більше прокрадатися лісопосадками, де військові цивільну людину можуть прийняти за коригувальника вогню. І тоді починається обстріл. Чоловік врятувався, а жінка, на жаль, загинула, там і лишилась лежати у лісосмузі. Сьогодні на власному подвірї від вибуху загинуло відразу троє мирних пенсіонерів. В результаті вибуху було знищено кілька будинків. 


На межі гуманітарної катастрофи загалом все місто Тростянець - вже майже тиждень немає ні електроенергії, ні води, людям критично не вистачає медикаментів, їжі. Доправити усе це туди неможливо через тотальний контроль за всією територією міста з боку російських військ. За умов, коли мирне населення позбавляють їжі та медикаментів, це є нічим іншим, як катуванням і прямим порушенням Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни. Але що фашистам міжнародні конвенції про права людини, коли у Тростянці практично немає можливості навіть поховати небіжчиків - рашисти окопалися на кладовищах і стріляють по всіх, хто наближається до цвинтаря.


Для росії все це - "спеціальна операція". Для тростянчан - рашистський концтабір.

Ніколи цього їм не пробачимо! Смерть ворогам!




Комментариев: 0
Добавить комментарий