У Тростянці збирають благодійні гроші на структуру, директором якої син, а засновником - дружина мера


Сьогодні громадська організація "ЦЕНТР ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ІНТЕГРАЦІЇ СЛОБОЖАНЩИНИ", зареєстрована в місті Тростянець Сумської області, на сайті «Тростянець.ІНФО» розмістила повідомлення про початок збору грошей на допомогу громаді Тростянецької ОТГ, яка з першого дня потерпає від війни. Наміри благородні. Однак уважний аналіз офіційної інформації про цю структуру викликає багато запитань. 

Наприклад, вищезгаданий Центр заявляє про готовність здійснювати значні види робіт - транспортування гуманітарної допомоги, координування діяльності волонтерів, допомагати вразливим верствам населення, підтримувати місцеву тероборону і навіть відновлювати місто після перемоги. Однак при цьому статутний капітал організації станом на 22.02.2022 р. становить аж 0 (нуль) гривень!!! Розрахунок лише на благодійників?

Цікавий і такий факт. Громадська організація, заснована у 2014 році, повністю залежна від родини Тростянецького мера Юрія Бови. По-перше, її директором є син Тростянецького міського голови - депутат міської ради Руслан Бова. А по-друге, серед чотирьох засновників цього Центру є дружина мера – Ріта Бова. І телефон громадської організації, вказаний у державному реєстрі - 095-090-2815 – це мобільний номер того ж сина мера – Руслана Бови. Всі ці обставини не можуть не кидати тінь на безкорисливість у використанні отриманих Центром благодійних коштів. Адже всі «потоки» вестимуть до родини Бов, далеко не останніх за статками підприємців на Тростянеччині, які могли б і за власні кошти, навіть без Центру допомагати своїй громаді виживати в умовах російської агресії. 

Місцеві підприємці кажуть, що навряд чи матиме успіх ця ініціатива на Тростянеччині – люди вже давно «розкусили» ці подвійні «ходи» місцевої влади і не «купуються» на них. Натомість красива назва Центру і відсутність в ній навіть натяку на тростянецьке походження, тим більше ув`язане з родиною очільника громади, може привабити меценатів з-за меж області і навіть країни – а сьогодні немало багатих і відомих людей переказують серйозні грошові пожертви на боротьбу українців у війни з російським агресором. Очевидно на це і розрахунок засновників Центру - вони вже повідомили, що приймають гроші на свій рахунок не тільки у гривнях, а й у доларах, євро і навіть у злотих.

Між тим мешканці Тростянецької громади, прочитавши на сайті «Тростянець.ІНФО» повідомлення про збір благодійних внесків на війну, вже задаються питанням, що насправді криється у цій ініціативі: благородний намір допомогти Тростянцю чи спроба «підзаробити» на війні?
Комментариев: 0
Добавить комментарий