Головний платник податків до бюджету Тростянецької громади - ПАТ "Монделіс Україна"


Виконання запланованих на 2021 рік показників по власним доходам бюджету Тростянецької територіальної громади Сумської області свідчить про те, що економіка громади зуміла вистояти і коливання на ринках, і пандемічні обмеження. Про це говорилося на 11 сесії Тростянецької міської ради, що відбулася 18 лютого цього року. Важливу роль в цьому відіграли основні бюджетоутворюючі платники податку. 

Серед тих, хто найбільше перераховує податку з доходів фізичних осіб є флагман харчової промисловості не тільки Сумщини, а й усієї України - ПрАТ "Монделіс Україна", або як його називають на Тростянеччині - шоколадна фабрика. Товариство відоме такими брендами шоколадної продукції, як Milka, Корона; печива Oreo, TUC, Belvita, Milka Choco bakery; бісквітних тістечок "Ведмедик Барні"; чіпсів "Люкс", жувальної гумки Dirol та льодяників Halls. За минулий рік ПрАТ "Монделіс Україна" поповнило бюджет Тростянецької громади на 21 млн. 679 тис. грн., що на 3,2 млн. грн. більше, ніж за відповідний період попереднього року.
Другою по значимості бюджетоутворюючою галуззю є залізниця. У Тростянці працює кілька підприємств Південної залізниці - локомотивне депо, станція Смородине, механізована колона, дев`ята дистанція колії, відновлювальна бригада та інші. Їхній вклад в поповнення місцевого бюджету - 15 млн. 682 тис. грн. 

До цих двох флагманів економіки громади з повною відповідальністю можна додати ТОВ "Якобз Дау Егбертс Україна", яке сплатило ПДФО 7 млн. 235,8 тис. грн. та ДП "Тростянецьке лісове господарство" - 7 млн. 049 тис. грн.
Загалом ця четвірка за минулий рік податку за рахунок доходів фізичних осіб поповнила міську казну на 51 млн. 645,8 тис. грн. 

В той же час зменшилися надходження податку по ТОВ "Сервіс-Преміум" - на 1,044,8 млн. грн., ТОВ "Лімік карго плюс" - на 651 тис. та ТОВ "Лімік карго люкс" - на 213 тис. - насамперед за рахунок скорочення працівників. 
Слід відмітити, що за рахунок проведеної роботи по поверненню сплати податків до бюджету Тростянецької ОТГ, починаючи з січня вже сплачує податок ПАТ "Сумиобленерго", надходження від якого склали 1,4 млн. грн. та ТОВ "Енера-Суми" - 77,4 тис. грн.

За рахунок нових платників надійшло 1 млн. 756,9 тис. гривень, а саме від: ТОВ "Шен-Сервіс" - 650,6 тис., ТОВ "Брейн Сорс Корпорейшн" - 752,1 тис., ТОВ "Тар" (магазин "Пасад") - 206,5 тис., ТОВ "Дніпро-М" - 42,7 тис., ТОВ "Вигідна покупка" (магазин "Аврора") - 47,5 тис. грн. та інші.

Комментариев: 0
Добавить комментарий