Створений у Тростянці загін тероборони заполітизували під політичний бренд мера «Сила людей»


Наприкінці минулого тижня у Тростянці Сумської області створили добровольче формування територіальної оборони. 45 добровольців вступили в його лави. Як значиться на офіційному сайті Тростянецької міської ради, яка і проводила ці установчі збори – це учасники АТО, ветерани війни в Афганістані, ветерани ЧАЕС, члени громадського формування «Сила і честь». Своїм командиром тероборонівці обрали міського голову Ю.Бову.


Втім, перші ж навчання з організації тероборони, які два дні тому відбулися в стінах спортзалу однієї із шкіл міста Тростянець, показали, що у складі формування дуже багато, так би мовити, «підконтрольних» добровольців, більшість з яких є співробітниками міськради, її комунальних установ, однопартійці міського голови по партії «Сила людей» або члени громадських організацій, лояльних до мера.


Так, із розміщених на сайті міськради фото з першого тренувального збору, серед добровольців тростянецької тероборони - заступник мера Максим Синявін, працівник міськради Максим Кривошеїн, члени депутатської фракції «Сила людей» в міськраді Андрій Самодай, Наталія Ковальова (вона ж секретар міськради), Надія Шевлякова, голови лояльних до мера громадських організацій - Анатолій Касьянов («Сила і честь»), Галина Іговська («Родинне коло Тростянеччини»), Володимир Мисенко (рада ветеранів війни і праці), Володимир Сумченко («Союз Чорнобиль»), немало керівників комунальних установ – Сергій Крюков (Центр культурних послуг), Євген Маловічко (директор музейно-виставкового центру міськради) та інші. Всі фото взяті із офіційного сайту Тростянецької міської ради.




Не приховує і сам Ю.Бова бажання поєднати оборонне громадське формування з абревіатурою партії, на чолі якої і сам перебуває. Про це він навіть написав в соцмережі. «Кожен житель нашої громади може долучитися до тренувань та подати заяву на вступ до добровольчого формування нашої громади. Звертатися до міської ради. Разом ми переможемо! Ми Сила Людей» - написав Ю.Бова на власній сторінці в Фейсбук після проведених зборів.



На думку незалежних громадських активістів політична заангажованість громадського формування з тероборони тільки відштовхує тростянчан, готових долучитися до вступу в патріотичне формування. Бо фактично запис у загін самооборони перетворюється у зарахування до загону «Сила Людей» - партії, під прапором якої Ю.Бова останнім часом йде як на місцевих, так і парламентських виборах. І фактично для мера це буде ще одна структура його адмінресурсу - бо як членам громадського формування не проголосувати за свого командира.

Комментариев: 0
Добавить комментарий