Тростянецький мер попросив губернатора вплинути на «Сумиобленерго» за «утиски» іноземного інвестора

Історія з будівництва в місті Тростянець Сумської області сонячної електростанції німецькою компанією «Global Green Energy» триває з 2016 року, коли в грудні був підписаний відповідний меморандум між Тростянецькою міською радою і іноземним інвестором. Однак, вже давно її побудувавши, тривалий час знаходяться різні причини, по яким об`єкт так і не можуть запустити в експлуатацію.

В минулому році запуск електростанції відклали через її вимушену реструктуризацію, аби отримати стимули у тарифах. Нинішній рік почався для тростянецької сонячної енергетики з нових проблем - два дні тому на сесії Тростянецької міськради міський голова зачитав лист від німецької компанії «Global Green Energy», в якій ті обурюються з приводу зависокої ціни за підключення електростанції, яку виставило АТ «Сумиобленерго». За словами міського голови Ю.Бови ця сума змінилася в рази, від обумовленої раніше. 

  • Німецькі інвестори звернулися до міськради, мовляв такого в угоді про співпрацю не було – на початку будівництва були одні техумови, і ці кошти німці готові заплатити, а тепер ціна питання зросла у рази, - коментує ситуацію на сесії Ю.Бова. - Зараз піднімається ціна питання у рази і наші німецькі співзасновники цього товариства, які давали інвестиції, а це майже 5 мільйонів євро, вони не розуміють, що тут відбувається, чому міняє держава під час процесу «правила гри» і так далі. І просить розібратися з цим питанням на рівні обласного керівництва.

Ю.Бова розповів, що він вже зустрічався з головою Сумської ОДА і той, начебто, попросив, аби Тростянецька міська рада офіційно звернулася до нього. Далі ж губернатор пообіцяв зібрати комісію, на яку запросять і інвестора, і представників «Сумиобленерго», і Тростянецьку міську раду.

Комментариев: 0
Добавить комментарий