Кінець епопеї двовладдя: в Боромлянському ТДВ «Маяк» акціонери обрали законного керівника

Непростим виявився останній рік для сільгосппідприємства «Маяк» з села Боромля Сумської області. Пройшов він під знаком постійних чвар між новим і колишнім керівниками цього товариства, що створило масу організаційних, фінансових та правових проблем. Минулої суботи цей «гордіїв вузол» нарешті вдалося розв`язати – на чергових зборах акціонерів ТДВ «Маяк» в законний спосіб обрано і голову, і правління.   

Нагадаємо, у березні минулого року збори акціонерів ТДВ «Маяк» на три роки обрали нового керівника - Володимира Тютюна. Попередній керівник цього сільгосптовариства – Василь Мельник, з цим рішенням не погодився і в травні подав позов до Господарського суду Сумської області. В листопаді цей суд виніс рішення про визнання недійсним рішення загальних зборів ТДВ «Маяк» в частині обрання головою правління ТДВ «Маяк» В.А.Тютюна. Відповідно до цього рішення та запису до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, з кінця грудня 2021 року законним керівником Боромлянського ТДВ "Маяк" знову став В.І.Мельник. За його заявами відбулося блокування всіх банківських рахунків агротовариства, відповідно застопорилися укладання угод подальшої діяльності. В цей же час інша сторона чекала розгляду своєї апеляції. А управління ТДВ «Маяк» перейшло до одного із заступників голови. 

Ось такі складні перипетії переживало ТДВ «Маяк» до останнього часу.  

Втім, сказати, що минулий період був лише часом втрачених можливостей, навряд чи можна. Підприємство і в таких непростих умовах працювало, виростило непоганий врожай, підготувалося до цьогорічних весняно-польових робіт, суттєво обновило автопарк, зберегло тваринництво.  

І для акціонерів цей час став певною мірою корисним - люди краще придивилися до стилю нового директора, його команди. Це визнав і сам Володимир Тютюн, який, за його ж словами, за цей рік для людей вже перестав бути «темною лошадкою». 

На порядку денному зборів акціонерів було більше десятка питань. Однак головним – вибори нового директора. Кандидати ті ж, що і минулого року – Володимир Тютюн і Василь Мельник. Першим виклав свою програму В.А.Тютюн. Спочатку коротко розповів про зроблене - техніку закупляли, зробили модернізацію на токах, заготовляли корма, провели жнива, оранку, закупили насіння на посівну, засоби захисту рослин. Подякував за роботу всім працівникам господарства. 

- У мене головна мета, щоб вам – працюючим, було комфортно і за це ви отримували гідну зарплату, - сказав В.Тютюн. – А акціонерам і далі будемо давати зерно, олію, платити за оренду і дивіденди. Будемо продовжувати розвиток села. Я уже не «темна лошадка», як було рік тому, всю мою роботу ви вже побачили.

Василь Мельник фактично ніякої програми не озвучив, він більше критикував, що йому буквально в останній день перед зборами надали для аналізу фінансові звіти за минулий рік, де, на його думку, «цифри не пляшуть», а також поскаржився на «злі язики» замість вдячності, що він зробив для «Маяка».

  • Я защищав колхоз, щоб не розгребли його, а тепер починають уже обвинять мене. За це мені досадно, що віддав 18 років, - сказав Василь Мельник.

Далі було таємне голосування. Хоча таким його назвати можна більше умовно, аніж реально. Адже в кабінки майже ніхто не заходив, людей з бюлетенями можна було бачити і в залі будинку культури, і в коридорах, і навіть на вулиці. Втім, і ознак фальсифікування не було – люди ставили свої «галочки» і опускали бюлетені в урни. А потім їх лічильна комісія порахувала. Перемога Володимира Тютюна була очевидною: він отримав 81,6% голосів від присутніх, у Василя Мельника - 12,9%.

Коли результати голосування були затверджені, першим Володимира Тютюна привітав Василь Мельник. Чоловіки потисли один одному руки.   

  • Я вітаю Володимира Анатолійовича з перемогою, бажаю здоров`я, а результати будуть, якщо всі будуть допомагати, - сказав Василь Мельник. 

У свою чергу і Володимир Тютюн подякував Василю Мельнику. А всі учасники зборів залишали їх з надією, що товариство тепер працюватиме і розвиватиметься далі.

Комментариев: 0
Добавить комментарий