У Тростянці лікарі та медсестри отримали підвищені зарплати

Сьогодні у працівників Тростянецької Сумської області міської лікарні – день зарплати. Цього разу 70 лікарів і 130 медичних сестер принесуть додому збільшені зар­плати – відповідно до обіцяних Президентом В.Зеленським розмірів. 


За словами генерального директора Тростянецької міської лікарні Анатолія Плахтирі - збільшення безпрецедентне, місячний фонд оплати праці зріс приблизно на половину. Кошти на підвищені оклади виділяє державний бюджет через НСЗУ. Однак до визначеного дня виплати зарплати належних сум на рахунок міської лікарні ще не надійшло. Втім, в адміністрації лікарні не сумніваються в їх найближчому отриманні - договір з нацслужбою здоров`я вже підписаний і гроші, очевидно що, вже "в дорозі". 

Щоб не плодити зайвих сумніві в трудовому колективі, адміністрація тростянецької лікарні вирішила у визначений день виплатити всі належні зарплати у повному обсязі. Для цього скористались фінансовим резервом, який перейшов з минулого року. Відтак, 2 лютого А.Плахтиря підписав всі зарплатні відомості, а 9 лютого весь персонал отримав зар­платню. 


- Тепер у всіх лікарів заробітна плата вирівнялась до 20 тисяч, всі перейшли на таку ставку, - говорить Анатолій Плахтиря. 

Хоча серед самих лікарів таку "зрівнялівку" не надто вітають, адже хтось має більший стаж, вищі категорії, рівно як не всі лікарі мають однакове навантаження в роботі. А отримують тепер всі однаково.


Є в цій ситуації і частина штату лікарні, яких можна назвати ображеними - працюють на рівних, скажімо, з тими ж медичними сестрами, але на них підвищення не розповсюджується. Це санітарки, сестри-хазяйки, технічний персонал. Не торкнулося підвищення зарплат і керівництва лікарні.

Комментариев: 0
Добавить комментарий