Держпродспоживслужба Тростянеччини перевіряє дотримання протиепідемічного режиму

За тиждень, що минає, на Тростянеччині Сумської області кількість захворюваних на COVID-19 зросла у шість разів порівняно з попереднім тижнем. Відповідно, працівниками Тростянецького сектору Держпродспоживслужби посилилися перевірки дотримання протиепідемічних вимог під час дії карантину.


На території Тростянецької та Боромлянської територіальних громад перевіряються магазини по продажу продовольчих та промислових товарів, аптеки, ветеринарні аптеки, заклади громадського харчування, перукарні, школи і дитсадки, Тростянецькі ринки, публічні місця, громадський автотранспорт. До мобільної групи, крім фахівців державного нагляду, за дотримання санітарного законодавства, також входять представники обох ОТГ та Охтирського відділу Національної поліції.


За результатами обстежень встановлено, що об’єкти забезпечені в достатній кількості деззасобами, антисептиками для обробки рук, засобами захисту органів дихання. Особлива увага приділялась дотриманню маскового режиму в торгових приміщеннях, температурному контролю продавців,  проведенню дезінфекційних заходів. В цілому карантинні вимоги дотримуються, втім мобільною групою виявлялись і порушення - переважно недотримання маскового режиму в торгових приміщеннях. За фактами встановлених порушень Держпродспоживслужбою складено 6 протоколів (ст. 42 та частина друга ст. 443 Кодексу України про адміністративні правопорушення), видано 3 приписи, надано 16 пропозицій.

Загалом з початку поточного року перевіркою охоплено 93 суб’єкти господарювання. Щоденні рейд-перевірки тривають.  

      Крім того, мобільною групою проводилась роз’яснювальна робота серед населення стосовно карантинних обмежень, неухильного їх дотримання та важливості вакцинації задля збереження здоров’я та життя свого, близьких та оточуючих людей.

Комментариев: 0
Добавить комментарий