У Тростянці під час ліквідації пожежі надзвичайники врятували чоловіка

У перший день лютого ближче до 14-ї години центр міста Тростянець Сумської області заволокло сморідними клубами диму – за будинком побуту у одному з домогосподарств приватного сектору по вулиці Островського сталася пожежа.   

Будинок цей пустував. Його господарка із жалю пустила перезимувати в ньому двох літніх людей - Івана Д., у якого була поломана нога, і жінку, яка доглядала за хворим. Час від часу навідувався до них у гості один товариш Івана. Прийшов він і цього дня. Жінка якраз вийшла в місто у справах. Зазвичай вона розтоплювала піч у хаті. Але за її відсутності гість вирішив сам це зробити. Топили не дровами, а різним ганчір`ям та іншим хламом, принесеним з вулиці. То ж, чоловік взявся розпалювати пічку, але ледь не спалив всю хату. Спочатку кімнату охопило димом, а потім з`явилися і перші язики вогню. 

Якби не уважний сусід, було б лихо. Побачивши клуби диму, які валили з вікон, він відразу зателефонував на рятувальну службу. А звідти, благо недалеко, буквально за лічені хвилини прибули дві пожежні машини. Знаючи, що в будинку перебуває чоловік, який сам не міг пересуватися, рятувальники перш за все знайшли його і винесли на вулицю. На той момент чоловік вже перебував у стані гострого отруєння чадним газом. Крім того, отримав незначні термічні опіки обличчя та рук. Його оперативно забрала швидка медична допомога і доставила до Охтирської лікарні.

Попередньо експерти обрахували збитки  в межах суми 50 тисяч гривень. Горіли і домашні речі, і меблі, пошкоджена частина шиферної покрівлі, четверо вікон, перекриття тощо. Хоча в цілому, завдяки умілим діям підрозділу Тростянецького ДПРЧ-24 і будинок, і життя людини були врятовані.

А причина надзвичайної події до банального проста – порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації опалювальної печі.
Комментариев: 0
Добавить комментарий