В центрі Тростянця засяє тисяча ліхтарів «розумного» вуличного освітлення

Тростянецька міська рада Сумської області розпочала переговори з однією з українсько-турецьких компаній по реконструкції свого вуличного освітлення. За проєктом, буде замінено одну тисячу ліхтарів на кількох центральних вулицях міста. Керування цією мережею діодних ламп відбуватиметься через спеціальний диспетчерський пункт з так званими дімерами.

 

Мінятися будуть старі, віджилі себе неонові прожектори і ліхтарі, які світять безперервно в темну пору доби. А на їхнє місце повісять світлодіодні лампи з можливістю управління інтенсивністю світла. На ці роботи передбачене у плані соціально-економічного розвитку громади фінансування в сумі 21,9 млн. гривень. 

Як розповів на сесії міської ради мер Тростянця Ю.Бова, для реалізації цього проєкту буде задіяний або лізинг, або його проведуть в рамках державно-приватного партнерства. Проведуть роботи на центральних вулицях міста Тростянець. Надалі таке ж освітлення проведуть в кількох селах громади. 

Треба сказати, що досвід створення автоматизованих систем освітлювального обладнання вже давно освоєний в Європі. У нас же подібні смарт-технології тільки зараз набувають широкого поширення. Тростянець буде одним з перших місць в області запровадження «розумного» вуличного освітлення. 

І це не данина моді. Сьогодні Тростянецький бюджет витрачає на вуличне освітлення біля 4 млн. грн. З введенням новації значну частину цих грошей вдасться заощадити. Адже буде можливість навіть у вечірній час, коли ще світло, применшувати потужність ліхтарів. І тільки в найбільш темну пору давати світла у повній мірі.

Комментариев: 0
Добавить комментарий