У Тростянці на харчування футболістам в бюджеті гроші є, дітям в школах – не виходить

У бюджеті Тростянецької міської громади Сумської області на 2022-й рік не передбачене виділення коштів на повне відшкодування вартості шкільних обідів для учнів 1-4 класів, крім пільгових категорій. Натомість, харчування футбольної команди «Тростянець» з міського бюджету покривається повністю. 

Чому так? Чому діти не мають тих привілеїв, якими наділені спортивні «заробітчани»? Адже команда ФК "Тростянець" укомплектована майже повністю із футболістів-легіонерів з інших міст, районів  і навіть країн.
На останній сесії міської ради депутат Віталій Поляковський прямо запитав про це у міського голови. Ю.Бова у своїй відповіді розкрив його бачення пріоритетності між футболом і освітою.
-      Я не вважаю сьогодні основним орієнтиром забезпечити безкоштовним харчуванням всіх дітей, - сказав мер.
-      Але чому футболістам на безкоштовне харчування гроші є, а на безкоштовне харчування дітям хоча б молодших класів грошей немає? - наполягав В.Поляковський.
-      Мені складно відповісти на це питання. Так побудований спорт вищих досягнень, що футболіст не стоїть на кухні і не жарить собі яйця чи картошку, - відреагував Бова. 
На своє виправдання мер додав, що, мовляв, "держава не вимагає, щоб ми обов`язково всіх учнів 1-4 класів харчувати безкоштовно. Ми харчуємо дітей малозахищених, багатодітних... А родинам, в яких кошти є, це не обов`язкова наша функція і держава перед нами навіть не ставить такого завдання" - виправдовувався Ю.Бова.
Комментариев: 0
Добавить комментарий