За минулий рік Тростянецький суд оштрафував п`яних водіїв на 2,3 млн. гривень

Протягом 2021 року на розгляді Тростянецького районного суду Сумської області перебувало 157 протоколів, складених за фактами керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння та за відмову водія від проходження огляду на стан сп'яніння, тобто за ознаками правопорушень, передбачених статтею 130 КУпАП.

Судом було розглянуто 130 справ. На 114 осіб накладено адміністративне стягнення. 14 протоколів було повернуто, із них для належного  оформлення - 9 та за підсудністю - 5. Відносно 16 водіїв провадження у справах судом було закрито на підставі відсутності події і складу адмінправопорушення. Розгляд 13 справ станом на початок цього року не було завершено.
З розглянутих справ, 111 водіїв суд визнав виними у вчиненні правопорушення, передбаченого відповідною частиною статті 130 КУпАП. Накладено штрафів на суму 2 млн. 264 тис. 400 грн. Втім, як свідчить статистика, добровільно їх сплачувати водії-порушники не поспішають - з цієї суми сплачено лише 404,6 тис. грн. 
До трьох кермувальників суд застосував адміністративний арешт. При цьому, одночасно із накладенням штрафів та адмінарештів, 58 водіїв за рішенням суду були позбавлені прав керування транспортними засобами. 
26 водіїв вчинили повторне протягом року керування у стані сп'яніння або повторну відмову від проходження огляду після притягнення такого водія до відповідальності судом за статтею 130 КУпАП. На двох кермувальників за повторне вчинення правопорушення накладено штрафи у сумі 20 400 грн., на 13 - у розмірі 34 тис. грн. 
Трьох водіїв, які двічі протягом року піддавалася адміністративному стягненню за статею 130 КУпАП  піддано штрафу у сумі 40 800 грн.,  п'ятьох  - у сумі 51 000 грн., ще до трьох застосовано адміністративний арешт строком на 15 діб.
Комментариев: 0
Добавить комментарий