Через холодні батареї і коронавірус вчителів у Тростянці найбільшу школу закрили на карантин

Вже більше десяти днів у найбільшій в Тростянці Сумської області школі №5 холодно. Через це на минулому тижні дітям дозволили до навчального закладу приходили на дві години пізніше - на 10-у ранку, а уроки проводились у скороченому режимі. В багатьох класах учні навчалися дистанційно.
 
Міська рада провела розслідування причин критичної ситуації з теплопостачанням школи. З`ясувалося, що через залучення до теплопостачання третьої сторони, котельня невиправдано працювала в економному режимі, через що температура в шкільних приміщеннях не перевищувала і 10 градусів тепла при необхідному мінімумі у +18.

Батьки обурені, скаржаться на холод у класах, не підбираючи слів "розривають" своїми коментарями соцмережі.
"Чому в школі №5 холодина у класах? Діти сидять у пальтах та куртках. Температура ледве дотягує до +14 градусів при увімкненому обігрівачі. Діти починають хворіти, пропускають заняття", - пише Павло Шульга.
"Школи та садочки повинні бути забезпеченими теплом. Якщо дітки здорові, веселі, нагодовані і в теплі то і батьки будуть спокійно працювати", - вказує  Ольга Влезько.
"Ми ще з "совка" звикли, що грошей ні на що немає в бюджеті. Порахуйте сплачені податки. Повірте, на нормальне опалення шкіл і дитсадків там достатньо", - підкреслює Віктор Сосєдко.  

Міськрада адміністративні висновки зробила - поміняла постачальника тепла. Але ситуацію це не покращило. Набагато тепліше в шкільних приміщеннях не стало, а через холод сталося ще й захворювання частини вчителів на коронавірус. А тут ще й на теплотрасі трапився порив.
Відтак, вчора Тростянецька міська влада була вимушена рішенням місцевої комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій відправити з 18 січня всіх учнів по домам, а навчання перевести на дистанційний режим. То ж зимові канікули, тепер вже карантинні - знову прийшли у найбільшу в Тростянці школу №5.  
Комментариев: 0
Добавить комментарий