Тростянецький районний суд підбив підсумки минулого року

На початку нового року заведено підбивати підсумки періоду, що минувУ Тростянецькому районному суді Сумської області стало обов'язковою традицією не тільки аналізувати зроблене, а й надати такому звітові публічності. Нещодавно на своєму сайті Тростянецький суд оприлюднив підсумки своєї діяльності за минулий рік.

Якщо говорити за загальні показники, то наприклад протягом минулого року на розгляд до суду надійшло 2243 справи та матеріалів. З них розглянуто – 2190. Решта перебувають на розгляді. 

Цікаво, що кількість справ та матеріалів, що перебувають на розгляді понад один рік на кінець звітного періоду була не така вже й велика -  всього 18. Загалом, середня тривалість розгляду справи складає 37 днів.

На початок цього року в суді працює двоє суддів. Було троє – у вересні минулого року Вищою радою правосуддя було звільнено голову Тростянецького суду О.С.Линник у зв’язку з поданням нею заяви про відставку. З того ж місяця Тростянецький суд очолив О.О.Огієнко. Середня кількість справ та матеріалів, що перебували на розгляді в розрахунку на одного суддю складає 1221.


Щодо рівнів довіри до суду та задоволеності прийнятими ним рішеннями, то з квітня по липень 2021 року ГО  «Бюро правничих комунікацій» проводило опитування серед жителів Тростянецької громади, зокрема і по цим питанням. Опитування показало, що рівень задоволеності роботою суду учасниками судового розгляду за уніфікованою шкалою від 1 (дуже погано) до 5 (відмінно) – склала 4,10 балів. А 90% опитаних громадян-учасників судових проваджень, оцінили роботу Тростянецького суду на "добре" (4) та "відмінно" (5).

Комментариев: 0
Добавить комментарий