У Тростянецькій лікарні після ремонту киснепроводу і придбання кріоциліндру кисню не бракуватиме

На базі Тростянецької міської лікарні Сумської області вже скоро буде функціонувати кисневий резервуар, або як його ще називають – кріогенний газифікатор. Придбати його допоможе держава, яка через Сумську облдержадміністрація профінансує видатки за рахунок держбюджету в сумі 1,8 млн. грн.

У встановленому кріоциліндрі можна буде одночасно тримати не менше 3 тон рідкого кисню. Установка допоможе забезпечувати безперебійну його подачу щонайменше на 2-3 дні навіть у найкритичніші періоди зростання кількості ковідних хворих.
Важливо, що цей газифікатор допоможе централізовано поставляти кисень відразу до ліжка пацієнта через проведену магістраль, яку в лікарні також планують в цьому році капітально реконструювати. Якщо сьогодні в лікарні є 58 точок доступу до кисню, то після ремонту киснепроводу така можливість буде розширена до 226 точок. На ці роботи кошти передбачили в місцевому бюджеті - 3,1 млн. грн.

Про всі ці плани на останній сесії Тростянецької міської ради розповів міський голова Тростянця Ю.Бова. За його словами всі роботи будуть виконані 2022 року. Загалом дана реконструкція допоможе тростянецьким лікарям рятувати життя хворих навіть під час найбільшого навантаження. Також виконані роботи по модернізації зберігання і подачі кисню дозволять заощадити кошти, бо доставка кисню в балонах для лікарні обходиться у два рази дорожче.
Комментариев: 0
Добавить комментарий