У Тростянці до 10 грн. підвищили вартість проїзду в громадському транспорту

На засіданні виконавчого комітету Тростянецької міської ради Сумської області, 22 грудня, було прийнято рішення підвищити тарифи на перевезення пасажирів по місту та до населених пунктів громади. 


Обгрунтування дав директор "Тростянецьпастранс" Олександр Качур.

- Економічна ситуація, яку переживає наше комунальне підприємство через ковід, пандемію - дуже непроста, - пояснив Олександр Качур. Крім того, пожалівся на зростання вартості пального, запчастин та збільшення мінімальної зарплати.

Останній раз вартість тарифів на автобусні перевезення у Тростянці переглядалася у 2019 року. 

За розрахунками економістів вартість проїзду мала б бути не меншою 12 гривень за одну поїздку. Але на засіданні виконкому за людей «заступився» мер Юрій Бова. Як інформує сайт міської ради – «очільник громади запропонував встановити тариф 10 гривень, а решту "Тростянецьпастрансу" компенсують з бюджету, на що уже було витрачено більш, ніж півтора мільйони гривень бюджетних коштів у нинішньому році».

Очевидно, що подібний «хід» було сплановано наперед, аби в такий спосіб загасити невдоволення жителів громади, які користуються громадським автотранспортом. Тепер же вони повинні слізно дякувати Бові, бо такий він молодець, аж на дві гривні ціну проїзду знизив. Хоча насправді, ціна якраз не знизилась, а зросла - на ті ж дві гривні. 

Тож, із 24 грудня вартість перевезень по місту - 10 гривень, дитячий квиток - 5 гривень. А ось по перевезенням між селами в Тростянецькій громаді ніхто ніяких компромісів не робив. Там вартість проїзду теж підняли. Наприклад, з Тростянця до Кам'янки раніше пасажири їздили за 15 грн., тепер платитимуть 24. Стільки ж коштуватиме і проїзд до Печин – раніше було 21 грн.

Комментариев: 0
Добавить комментарий