Тростянецька влада знайшла міжнародного партнера в курортній Чорногорії

У міста Тростянець Cумської області з`явилася перспектива партнерства з курортним містом Бар, що розташований на узбережжі Адріатичного моря в Чорногорії. 

Судячи з інформації, озвученої на недавній сесії Тростянецької міськради, ініціатива належить меру Тростянця Ю.Бові. Він першим запропонував муніципалітету міста Бар укласти угоду партнерства. Згодом в Тростянецьку міськраду прийшла відповідь з Чорногорії від голови муніципалітету міста Бар: «Підбадьорені вашим листом про встановлення партнерських відносин з нашим містом. Ми висловлюємо намір розпочати процес побратимства з метою обміну досвідом у сфері економіки, культури та туризму. Дотримуючись процедури, ми відгукуємось на вашу ініціативу, а також надаємо нашу відповідь до посольства України в Чорногорії» - вказується в листі.

Хто порадив та допоміг тростянецькому меру зав`язати дружбу з владою курортного міста в Чорногорії, Бова на сесії розповів доволі туманно: «…люди, які їх і нас знають, які нас звели разом».  
Хоча зрозуміти мера Тростянця нескладно. Муніципалітет Барі має понад 44 кілометри узбережжя Адріатичного моря. В місті двадцять пляжів загальною довжиною 9 кілометрів, кожен з яких насичений мережею нічних клубів та ресторанів. Поряд гори. Красиві озера. Старовинні замки. Побачити і насолодитись всім цим – мрія багатьох і, до речі, недешева. 
Для міської ж влади Тростянця, в разі укладення угоди про партнерство, це буде реальністю, причому, за кошт громади. Тростянецька міськрада має затверджену програму міжнародно партнерства, де передбачені немалі кошти на відрядження чиновників та сформовані ними делегації за кордон. Тростянецький мер вже навіть поділився з депутатами планами таких поїздок: «Далі будемо формувати певні делегації з числа депутатів, активістів нашої громади, щоб відвідали і поділилися досвідом… Природні, туристичні особливості у нас пересікаються – фортеці, озера. У них море, у нас річка Ворскла», - так прокоментував мер Тростянця.

До цього Тростянець мав закордонних партнерів в Польщі та Чехії. Тепер дружитиме ще й з морським містом в Чорногорії. Рішенням сесії Тростянецької міськради Ю.Бова вже отримав доручення укласти з муніципалітетом Барі угоду про партнерство.
Комментариев: 0
Добавить комментарий