У трьох школах і двох дитсадках Тростянецької ОТГ - холодно

Оголосивши ще 1 жовтня цього року початок опалювального періоду, в Тростянецькій ОТГ Сумської області так і не запрацювали повноцінно всі котельні. Відтак, одна міська і дві сільських школи, два дитсадки, дитячо-юнацька спортивна школа до цих пір без належного тепла. 

Порожньо сьогодні на подвір`ї дитячого садочка "Білочка", що в Тростянці. Холодно і на вулиці, і в кімнатах. Температура в приміщенні тримається в середньому біля +14 градусів. В усякому разі таку цифру офіційно озвучували на одній з нарад в міській раді, де обговорювалися проблеми з початком опалювального періоду. Причина – ця будівля опалюється котельнею на газу, ціни на який ще остаточно не врегульовані. То ж котельню і не запустили. Щоб не "морозити" малюків в холодному дитсадку, мер доручив відділу освіти організувати тимчасове «переселення» діток із "Білочки" до інших дитячих садочків - "Казки", "Калинки", "Веселки". 

  • Там у нас працюють котельні на дровах - діткам буде тепло і комфортно,  - наголосив міський голова Юрій Бова на нараді.

Також холодно сьогодні і в деяких інших бюджетних установах, наприклад в інклюзивно-ресурсному центрі, ДЮСШ, дитсадку "Ромашка", там до цих пір не завершили ремонтні роботи. 

В проблемних з теплом школах тему з належним теплопостачанням «зняли» канікули, які в Тростянецькій громаді триватимуть до кінця жовтня. В Тростянецькій міськраді сподіваються, що за тиждень ситуація із ковідом не набере нових обертів, паралельно буде вирішена юридична складова із газопостачанням і школярі повернуться з відпочинку до звичного стаціонарного навчання. А якщо ні - навчання переведуть на режим дистанційного навчання.

Комментариев: 0
Добавить комментарий