До ювілею Тростянецького ПДЮ два його творчі колективи отримали звання зразкових

Днями Тростянецькому Палацу дітей та юнацтва Сумської області виповнилося 60 років від дня створення. Незважаючи на поважний вік, цей заклад і далі залишається найулюбленішим місцем для місцевої дітвори, де хлопчаки і дівчатка мають можливості розкриватися, самореалізовуватися, максимально розвивати себе і свої здібності.


Гучних заходів, через карантинні обмеження «червоної зони», не проводили. В сімейному колі, як то кажуть, зібрався колектив. 33 роки поспіль його незмінним директором є Антоніна Деревянченко. Коли їй надали слово для вітання, вона не могла стримати сліз.


Звучало багато спогадів. Привітав колектив зі славним ювілеєм міський голова Ю.Бова. Вручалися і нагороди. Найвагоміші з них надійшли з Міністерства освіти та науки України. На урочистостях в ПДЮ були озвучені його накази про присвоєння звання "Зразковий художній колектив" відразу двом колективам Тростянецького Палацу - творчому об'єднанню "Паперова фантазія" (художній керівник Ірина Сторожева) та ансамблю сучасного танцю "Конфеті" (керівник Юлія Теницька). 

Тепер у Тростянці сім зразкових дитячих художніх колективів. З такими темпами Тростянець скоро і Суми по цьому показнику обжене, де таких титулованих колективів лише на один більше.

Сьогодні міський Палац дітей та юнацтва продовжує своє захоплююче неспокійне життя. Діти та підліткова молодь із задоволенням поспішають туди на корисні гуртки з хореографії, вокалу, туризму, декоративно-ужиткового мистецтва та багатьох інших напрямків. Постійно тут можна бачити репетиції та творчі виступи. Батьки знають, що віддають своїх дітей після уроків в школах у руки справжніх педагогів–професіоналів.


І приєднуючись до вітань з ювілеєм Палацу дітей та юнацтва, багато тростянчан бажали, щоб солов'їний спів та жвава музика сурмили на його творчій сцені і на 100-річний ювілей.

Комментариев: 0
Добавить комментарий