«Солодке містечко» сина тростянецького мера за п`ять років «розрослося» вдесятеро

Торговельний павільйон, розташований майже під стінами пам`ятки архітектури національного значення «Круглий двір» у Тростянці Сумської області, поступово з тимчасової споруди перетворюється у капітальну. Принаймні на це вказує одне з вересневих цього року рішень міськвиконкому (№575), яким приватному підприємцю Р.Ю.Бові дано дозвіл розширити зону прилеглої території навколо цього кафе вдесятеро від початково затвердженої площі. 

Розгадка такої щедрості від влади дуже проста – торговельна споруда належить сину тростянецького мера, депутату Тростянецької міської ради Руслану Бові. Павільйон розташований в елітній парковій зоні в самому центрі міста. У кількох десятках метрів від цього кафе – відома на всю Слобожанщину архітектурна пам`ятка Круглий двір, неподалік ще одна історична пам`ятка – палац Голіцина, де розміщені краєзнавчий та музей шоколаду, художня галерея. Місце облюбоване не тільки тростянчанами, а й туристами, яких за рік тут буває не один десяток тисяч. Очевидно через це павільйон тут у гордій самотності – навкруги у кілька сотень метрів жодної іншої торговельної точки. Тому – конкуренції нуль, хто бажає вгамувати спрагу, посмакувати чи перекусити – дорога тільки сюди.

Даний торговельний павільйон з`явився повесні 2016 року – у березні міськвиконком рішенням №130 видозмінив розміщення там тимчасових споруд і дозволив підприємцю Р.Ю.Бові розмістити свою торговельну точку. На той час площу виділили 5х6 м – тобто тридцять квадратних метрів. Сама конструкція мала б бути виготовлена з полегшених конструкцій і без улаштування фундаменту. Про це у відповіді на запит ЗМІ ще у 2016 році вказував батько сина-підприємця – мер Ю.А.Бова. Втім, відповідь – то одне, а реальність – зовсім інше. Сама будівля далеко не з полегшених конструкцій.  І фундамент побудували. 


Сьогодні, точніше з вересня цього року, сину мера дозволили розширити площу під кафешний об`єкт з колись 30 квадратних метрів до майже 380 квадратних метрів теперішніх. Тепер тут буде вже не 4-6 столиків для відвідувачів, а не менше півтора десятка, тротуарною плиткою облаштують доріжки, а для дітей встановлять ігровий майданчик. Все по-серйозному, явно не тимчасово. 

Комментариев: 0
Добавить комментарий