Платіжка «Сумигаззбуту» Тростянецькій міській раді, як вирок ... національному Меморандуму

Наприкінці вересня цього року між Асоціацією місцевого самоврядування і державним монополістом НАК «Нафтогаз» було укладено Меморандуму, відповідно до якого на весь час опалювального сезону 2021-2022 тарифи на тепло, постачання гарячої води мали б не зростати. Ціну газ домовились зафіксувати на рівні 7,42 грн м/куб для постачальників тепла населенню та 13,66 грн м/куб для постачальників тепла бюджетним установам.

Але реалії життя показали зовсім інше. Вже після укладення вищеназваного Меморандуму, до відділу освіти Тростянецької міської ради Сумської області надійшов рахунок від «Сумигаззбуту», в якому  для опалення шкіл і дитсадків Тростянецької громади газ пропонувався по ціні 47 грн. за кубометр газу. 


Користуючись тим, що недавно Тростянець відвідувала народний депутат України, лідерка ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко, міський голова Тростянця Юрій Бова і показав її копію цього рахунку. 

  • Це вирок місцевому бюджету, - наголосила Юлія Тимошенко. - Це в 47 разів дорожче, ніж собівартість добутого в Україні блакитного палива. «Нафтогаз» отримує надприбутки, а людей та місцеві бюджети вганяють в борги. Ці неподобство та корупція мають бути негайно припинені. 

Народна депутатка пообіцяла, що поставить в парламенті та перед керівниками уряду питання, чому всупереч домовленостям, бюджетним установам надсилають платіжки із ціною, яка втричі більша за узгоджену. Також пообіцяла підтримку в терміновому ухваленні змін до бюджету, які збільшать «газові» компенсації для громад, які їх найбільше потребують.

Комментариев: 0
Добавить комментарий