Тростянецький суд відправив за грати «домушника»-рецидивіста з Харкова на 3,6 роки

Тростянецьким районним судом Сумської області 11 жовтня цього року оголошено вирок стосовно раніше судимого 47-річного жителя Харківщини, який на початку грудня 2020 року здійснив ряд крадіжок в м. Тростянець на Сумщині.

Як повідомляє прес-служба Тростянецького суду, підсудний прибув із м. Харков з метою вчинення крадіжок майна місцевих жителів із заздалегідь заготовленими засобами для їх вчинення. До будинків чоловік проник шляхом пошкодження вікон. Із домогосподарства по вул. Островського 2 грудня 2020 року викрав золоті прикраси та грошові кошти в національній та іноземній валюті на загальну суму 52 541 грн. У будинку по вул. Володимира Великого 4 грудня 2020 року викрав  золоті прикраси та особисті речі господаря житла загальною вартістю понад 10 тис. грн. Проте неподалік від місця вчинення крадіжки був затриманий працівниками поліції, які під час особистого обшуку вилучили у нього викрадене майно, яке згодом було повернуто власнику.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений свою вину у пред’явленому обвинуваченні визнав повністю, та підтвердив установлені судом обставини вчинення ним кримінального правопорушення.  

Суд, дослідивши подані прокурором докази, визнав винним неодноразово судимого мешканця Харківської області у пред’явленому обвинуваченні за частиною 3 статті 185 КК України (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), поєднане із проникненням у житло, вчинене повторно).

Ураховуючи те, що обвинувачений вчинив тяжке  кримінальне правопорушення, не відшкодував завдану ним матеріальну шкоду, ніде не працює, вчинив умисний корисливий злочин, судом призначено чоловіку покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки 6 місяців.

Судом стягнуто з чоловіка на користь потерпілих 53 000 грн та 6 900 грн. матеріальної шкоди та по 5 000 грн. кожному моральної шкоди, завданої кримінальним правопорушенням.

Крім того, судом передано у дохід держави заставу в розмірі 63 060 грн., внесену за обвинуваченого його сином, оскільки обвинувачений порушив покладені на нього  обов’язки, передбачені при внесенні застави і понад півроку перебував у розшуку.  

Вирок ще може бути оскаржений в апеляційному порядку до Сумського апеляційного суду через Тростянецький районний суд Сумської області шляхом подання апеляційної скарги протягом 30 днів з моменту його проголошення.

Комментариев: 0
Добавить комментарий