Споживачам тепла у Тростянці тарифи на опалення перерахувати в бік збільшення

У Тростянці Сумської області напередодні початку чергового опалювального сезону підвищили вартість тепла для бюджетних організацій, інших установ і для населення. 

Останнім, щоправда, до рішень влади на тепло байдуже – майже 95% осель міста вже давно переведені їх власниками на індивідуальне опалення. То ж люди самі регулюють на встановлених у себе котлах, коли їм їх вмикати, на якому режимі експлуатувати, а коли й взагалі прикрутити газовий вентиль. 

Між тим 7-го жовтня виконавчий комітет Тростянецької міської ради затвердив нові тарифи на централізоване опалення. Зростання – більш, ніж у два рази. 

Нагадаємо, у Тростянці частина котелень працює на дровах - вул. Л.Татаренка, 1б; вул. Шевченка, 11; вул. Відродження, 5а та вул. Комарова, 25. А інша частина працює на природньому газу - вул. Заводська, 1; вул.Благовіщенська, 13; вул. Благовіщенська, 3 та вул. Л.Татаренка, 5а.

Так, для бюджетних установ та інших організацій (як правило, це бізнес, громадські організації тощо) вартість тепла в минулому опалювальному періоді з котелень, що працюють на дровах складала 2018,18 гривень за одну гігакалорію, з 7 жовтня цього року тариф зріс до 5065,28 грн/Гкал. Для котелень, які працюють на газу тариф був від 2123,15 до 2155,80 грн/Гкал (на різних котельнях свої показники), то тепер складає 4775,35 грн/Гкал. Тариф для населення (яке не на індивідуальному опаленні) - 1968,67 грн/Гкал. 

Окремо від виробництва, оновлені в бік збільшення і тарифи на транспортування та постачання теплової енергії.

У міській раді таке корегування тарифів у бік збільшення пояснюють здорожчанням енергоносіїв, що формують тариф на опалення

Різниця в тарифах для бюджетної сфери ляже на "плечі" міського бюджету.

Комментариев: 0
Добавить комментарий