Комунальники Тростянця масово знищують здорові дерева

Жителі Тростянця Сумської області обурені діями комунальників, які в самому центрі міста по вулиці Богдана Хмельницького під стінами продовольчого супермаркету «АТБ» спиляли шість здорових дерев - три берези і стільки ж кленів. Ситуація вже викликала великий резонанс серед місцевих жителів.

І це при тому, що ніяких заяв на знесення зелених насаджень або актів перевірки стану дерева, за словами представників житлових будинків, які розташовані неподалік та підприємств і установ, що теж працюють поруч - не було.

  • Ми самі памятаємо, як садили ці дерева, перехожі любили тут постояти в тіні у спеку, чекаючи рейсові автобуси. А тут раптом приїхали комунальники підприємства «Чисте місто» і порізали живі дерева, - нарікає пенсіонерка, яка назвалася Катериною Костянтинівною. - Кругом так багато сухих дерев, а вони здорові нищать.
  • Верби і берези були високі, красиві, абсолютно здорові, - каже працівник місцевого приватного підприємства Олексій.

Місцеві жителі шоковані діями комунальників. Кажуть, ну, підрізали б, сформували крону, якщо потрібно, але навіщо відразу знищувати? Втім поліцію ніхто не викликав на можливе несанкціоноване знесення дерев. Адже зелені насадження спилювало комунальне підприємство міської ради «Чисте місто» і навряд чи насмілилися це робити без вказівки «зверху».


Випадки, коли в Тростянці спилюють здорові дерева, трапляються не вперше. І факти таких дій непоодинокі. Не так давно люди заявляли про дивні масові поруби сосни на кладовищах (а дозволи виконкому були лише на пару дерев), на виїзді в бік Сум величезну галявину молодих дерев випиляли, лише пеньки на виїзді в бік села Мащанка. Випадків маса. 


  • Пару років тому я публічно звертав увагу на вирубку лісосмуг комунальниками, а ще намагався "порушити" кримінальну справу за незаконні поруби сосни з якої, на мою думку, не законно робили славнозвісні бєсєдки й по ринковій ціні продавалися комунальним закладом мерії самій мерії, тобто продавали самі собі? – коментує мешканець Тростянця, службовець Охтирської РДА Олександр Глинський.
  • За моїми спостереженнями, зі слів людей, зараз така біда з дровами по всій Україні. Наче й гроші є, але не продають дрова. Ані лісгоспи, ані "підприємці". Зате печі аж гудуть... Що там на черзі у якості дров: кізяки, меблі? – коментує громадська активістка Юлія Огризько.

На думку громадян, напрошується висновок про чиюсь певну зацікавленість, адже комунальники не змогли б настільки масово знищувати дерева без згоди або, можливо, навіть розпорядження міської влади. Тому жителі чекають хоч якоїсь публічної реакції від мерії.

Комментариев: 0
Добавить комментарий