З початку року рішенням Тростянецького суду водів-п`яниць оштрафовано на 1,5 млн. грн

Протягом 9 місяців 2021 року на розгляді Тростянецького районного суду Сумської області перебувало 120 протоколів, складених за фактами керування водіями транспортними засобами у стані алкогольного чи іншого сп'яніння. Судом розглянуто 92 справи. На 80 водіїв, яких суд визнав винними, накладено штрафи на суму майже 1,5 млн. грн. 

Крім цього, 8 протоколів було повернуто, відносно 12 водіїв провадження у справах судом було закрито, розгляд 20 справ ще не завершено.

З розглянутих справ, 80 водіїв суд визнав винними у вчиненні правопорушення, передбаченого частиною статті 130 КУпАП, накладено штрафи на загальну суму 1 млн 465 тис. 400 грн, з яких сплачено добровільно 275 тис. 400 грн. При цьому, одночасно із накладенням штрафів 41 водій за рішенням суду був позбавлений прав керування транспортними засобами. 

На 2 кермувальників за повторне вчинення правопорушення накладено штрафи у сумі 20 400 грн, а на 5 – у розмірі 34 000 грн. Після того як з 17 березня 2021 року почали діяти нові штрафи за порушення Правил дорожнього руху, у тому числі за керування транспортними засобами у нетверезому стані, трьох водіїв, які двічі протягом року піддавалася адміністративному стягненню за статею 130 КУпАП, піддано штрафу у сумі 40 800 грн, а одного – у сумі 51 000 грн.

То ж, алкоголь і кермо - речі несумісні, бо під загрозу ставиться не тільки здоров’я і життя самих водіїв, а й безпека оточуючих, ні в чому не винних людей. Учасникам дорожнього руху необхідно досить серйозно ставитися до Правил дорожнього руху, кожен повинен розуміти, до чого призводить грубе їх порушення, а особливо керування транспортним засобом в п’яному стані. Штрафи будуть нагадувати горе-водіям про це і можливо стануть уроком, аби в подальшому порушення не повторювалися.

Комментариев: 0
Добавить комментарий