Державний бюджет може допомогти Сумищині боротися з раком

Народна депутатка з Сумської області від партії «Слуга народу» Анна Колісник звернула увагу на проблемне питання Сумщини – онкодиспансер, та внесла пропозицію до Держбюджету-2022 профінансувати завершення ремонту частини приміщень та придбання лінійного прискорювача для цього лікувального закладу. Загальна сума витрат -  понад 85 мільйонів гривень.


Сумська область й досі залишається у першій трійці регіонів за кількістю онкологічних захворювань. Всього в регіоні налічується 36 тисяч хворих на рак. А комунальне некомерційне підприємство Сумської обласної ради «Сумський обласний клінічний онкологічний диспансер» все ще не має сучасного обладнання – лінійного прискорювача в комплексі з комп`ютерним томографом та відділенням хімієтерапії.

  • Під час перебування на Сумщині неодноразово відвідувала обласний онкодиспансер, спілкувалася із лікарями, не від одного з них чула, що чи не головною проблемою в функціонування закладу є відсутність лінійного прискорювача.  Детально ознайомившись із ситуацією, я ініціювала спрямувати державні кошти на капітальний ремонт частини приміщень у Сумському обласному клінічному онкологічному диспансері та на придбання і встановлення лінійного прискорювача у вищезгаданий медзаклад, – розповіла народна депутатка Анна Колісник.

Її пропозицію Анни Колісник до проєкту Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» підтримали більшість нардепів від Сумщини: Михайло Ананченко, Максим Гузенко, Ігор Васильєв та Микола Задорожній.

В реальність задуманого вірить і губернатор Сумщини.

  • Є домовленість і з Офісом Президента про те, що наступного року цей об’єкт і закупівля обладнання буде включено в програму Велике будівництво, – прокоментував Дмитро Живицький.


В середині вересня на території онкодиспансеру зібралися представники обласної і міської влади – уклали тристоронній меморандум про співпрацю для реорганізації онкодиспансеру. Депутати Сумської міської ради прийняли рішення і передали 15 мільйонів гривень цільової субвенцією на дане придбання обладнання для онкодиспансеру. 

Зараз триває утеплення і модернізація його основного корпусу, де розміщуються хірургічне відділення та стаціонар. Але головне - закупівля обладнання, де основним є придбання лінійного прискорювача, без якого дуже складно планувати та проводити променеву терапію. 

Комментариев: 0
Добавить комментарий