Православні села Боромля відзначили 170-річчя свого Хрестовоздвиженського храму

27 вересня християни відзначали свято Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього. В цей же день громада села Боромля Сумської області відзначала і свій місцевий православний ювілей - 170-річчя Хрестовоздвиженського храму.
На урочистості в село Боромлю прибуло багато гостей на чолі з митрополитом Сумським і Охтирським Євлогієм, який і очолив церковні урочистості. 
За Божественною літургією правлячому архієрею співслужили благочинний Сумського міського церковного округу та Спасо-Преображенського кафедрального собору протоієрей Миколай Смакоуз, благочинний Тростянецького округу протоієрей Олександр Карпець, намісник Миколаївського архієрейського монастирського подвір’я архімандрит Смарагд (Петренко), настоятель Хрестовоздвиженського храму с. Боромля протоієрей Ярослав Воробей та гості у священному сані.

Після читання Святого Євангелія митрополит виголосив проповідь на тему шанування Хреста Господнього та як Страсті та Хрест Христові змінили саму смерть, яка стала двер'ю до Воскресіння та життя вічного.
Під час Божественної літургії були піднесені молитви за мир в Україні, за лікарів, про позбавлення від пандемії коронавірусу та за єдність Святого Православ’я.
Після Літургії було звершено хресну ходу навколо храму з читанням Святого Євангелія та окропленням святою водою, а також славлення Хресту Господньому.

Митрополит Євлогій привітав всіх присутніх зі святом та ювілеєм храму та вручив настоятелю протоієрею Ярославу Воробею та активним прихожанам храму благословенні архієрейські грамоти.
Святкування продовжилося за спільною трапезою. 
Урочисто відзначивши ювілей, прихожани Боромлянського округу і далі продовжують своє молитовне життя.
.
Комментариев: 0
Добавить комментарий