Сюжет документального фільму за участю уродженця Сумщини беруть в основу художнього серіалу

На основі сюжету документальної стрічки «Гідра», де використані спогади уродження Сумської області, нині генерал-полковника Владислава Бухарєва про спецоперацію по ліквідації транснаціонального наркокартелю,  планується створити однойменний 8-ми серійний художній фільм. Продюсером виступає Олександр Дріз - автор документальної «Гідри».


За два роки перебування у прокаті, український документальний фільм «Гідра» набув неабиякої популярності. Картина продубльована мовами багатьох країн. Його транслювали найпопулярніші інтернет-сервіси Європи - iTunes, GooglePlay, Prime Video і Vudu. Американським глядачам він доступний завдяки провідним кабельним мережам США. 

Бачили стрічку і в Україні. Її не раз демонстрували на екранах кінотеатрів мережі “Планета Кіно” та на телеканалах в Києві, Львові, Одесі, Харкові, Сумах та і інших містах України. І скрізь – тільки схвальні відгуки глядачів.

Нагадаємо, ідея фільму належить українському продюсеру Олександру Дрізу. Зрежисував картину американський режисер Рам Девінені. Знята була два роки тому документалістами України, Чехії та Австрії на замовленням Міністерства культури України.

Що ж в цьому фільмі такого цікавого і чому раптом ним зацікавилися продюсери художнього кіно?

Напевно, сам сюжет по боротьбі спецслужб проти міжнародного наркобізнесу – напружений, цікавий і що головне – взятий з реального життя, де у двобій з «гідрою», яка замислює унікальний злочин, вступають люди, яким суспільство довірило захищати законність і безпеку за будь-яких обставин. 

… Транснаціональний наркокартель, він, як гідра, постійно простягає свої щупальця в пошуках здобичі. Дрібну - звичайних людей - заковтує і поглинає моментально. Але для функціонування організму потрібна велика здобич: чиновники, політики, правоохоронці. Всі ті, хто забезпечують захист і існування гідрі. Як знешкодити і знищити цей розгалужений і хитрий організм? 

Події фільму охоплюють початок 1990-х. Головні персонажі - молоді на той час офіцери СБУ Володимир Тимошенко (надалі - перший заступник голови СБУ), Владислав Бухарєв (надалі - голова Служби зовнішньої розвідки України) та інші. Стрічка розповідає про одну з найуспішніших у світі операцій з ліквідації транснаціонального наркокартелю, до якої було залучено 11 спецслужб - США, ЄС, України та інших держав Східної Європи. Події 1990-х у фільмі перегукується з нинішнім часом, що дає можливість трохи інакше поглянути як на період початку епохи незалежності України, так і на те, що відбувається зараз. 

  • Я часто згадую цю операцію, то величезне здивування з боку партнерів, які брали вантаж на кордоні. Вони не були готові до того, що його конфіскують, - розповідає учасник операції Владислав Бухарєв. 

За його словами, хоча саму операцію з ліквідації транснаціонального наркокартелю називали міжнародною, але фактично виконавцями її були співробітники Служби безпеки України. Серед яких був і наш земляк, нині генерал-полковник Владислав Бухарєв.

Тож, у «Гідри» з`явилася перспектива нового продовження – у форматі гостросюжетного серіалу, у якому автори спробують створити у глядачів відчуття напруженого переживання, хвилювання і віри у перемогу справедливості над злочинністю.

Комментариев: 0
Добавить комментарий